blog

BLOG: Fabrikanten, wees eerlijk over jullie plannen

Home 4396

BLOG: Fabrikanten, wees eerlijk over jullie plannen
Robert egthuijsen van The Bike Guru in IJmuiden doet een oproep aan de fabrikanten: wees open en eerlijk over je toekomstplannen.

Robert Egthuijsen van The Bike Guru in IJmuiden doet een gepassioneerde oproep aan alle fabrikanten/leveranciers van fietsen: wees open en eerlijk over je plannen voor de toekomst! Te vaak worden hij en zijn collega’s ‘verrast’ door een nieuwe strategie vanuit de leverancier en daar is hij niet blij mee. Lees het in zijn blog.

Lieve ondernemers,

Hierbij wil ik jullie laten weten dat ik een naar onderbuik gevoel heb en de trend om als fabrikant direct de consument te leveren in onze branche erg dichtbij zie komen. Ik ben helemaal niet tegen veranderingen en begrijp best wel dat er dingen moeten veranderen om de positie van Nederlandse merken en hun Dealernetwerk te blijven garanderen.

Maar wat ik erg vind, dat de fabrikanten niet open en eerlijk zijn over hun plannen voor de toekomst. We worden elke keer opnieuw verrast en daar BAAL ik stevig van. Hierbij is het net zoals bij een huwelijk: Open en eerlijk zijn dat is het juiste fundament in een goede relatie!

Ik wil een oproep doen aan alle fabrikanten in onze branche:  Wees open en eerlijk om een goede relatie te behouden. En hoe kijken jullie als fabrikant tegen onze rol als dealer aan en hoeveel verdient de vakhandel nog in hun ogen?

Dat er veel staat te veranderen is wel duidelijk en begrijpelijk. Wellicht moet Dynamo Retail Group  het gesprek aangaan met onze fabrikanten om dit voor elkaar interessant te houden en samen met vertrouwen de toekomst tegemoet zien. Samen staan we nu nog sterk en kunnen we een nieuw verdien model creëren die voor allemaal eerlijker en acceptabel is.

Misschien ook goed om te weten dat Bovag voor Accell en Gazelle-dealers nu een speciale merkvereniging opzet, waar je je kan aansluiten om met een gezamenlijke stem aan tafel te gaan met die fabrikant. Ter info: hierbij hoef je nergens lid van te zijn.

Ik wens iedereen in ieder geval vast mooie feestdagen en een goed verdienmodel toe.

Robert Egthuijsen

Reageer op dit artikel