blog

Wim van Vliet: zoektocht naar fietsen voor Suriname

Home

Wim van Vliet: zoektocht naar fietsen voor Suriname
Het lossen van goederen die Wim en Gerard hebben gekocht op een veiling met geld van schenkingen.

Op tweewieler.nl hebben we begin februari een bericht gepubliceerd over de zoektocht van Wim en Gerard van Vliet naar fietsen en fietsonderdelen voor hun goede doel; fietswerkplaatsen ondersteunen en daarmee werk en scholing aan (jonge) mensen met een arbeidsbeperking. Wim doet een nieuwe oproep: Gezocht: Gebruikte fietsen voor Suriname!

Wim van Vliet:

Het stuk op tweewieler.nl heeft tot op heden één perfecte reactie opgeleverd. Een bedrijf in Zevenaar heeft binnenkort een grote zending onderdelen voor ons klaarstaan, subliem! Dit bedrijf schenk het ons en dat is een mooie meevaller.

De mensen van stichting Betuwe wereldwijd helpen met het lossen en sorteren van de ontvangen spullen. De spullen worden in Nederland verpakt voor de drie sociale werkplaatsen en klaargezet voor verzending naar Paramaribo en Nickerie in Suriname (fietswerkplaatsen van Unu Pikin en de Mr.Huberstichting in Paramaribo, en die van de WiNgroep en ‘Fietsen in Suriname’ in Nickerie).

In twee zendingen worden die op de boot naar Suriname verscheept. Ik volg later met mijn broer Gerard om er op toe te zien dat alles op de juiste plaats terechtkomt. Gerard en ik hebben regelmatig contact met de mensen in Suriname en recentelijk heeft de directie een lijst gestuurd met onderdelen die voor hun (opleiding) belangrijk zijn (zie pdf bij dit bericht).’

Wat kan beter?

‘Ik heb de afgelopen maanden heel veel leveranciers benaderd en iedereen gaf, zonder uitzondering, aan spullen ter beschikking te stellen. De reacties waren: Wim wat leuk dat jullie dat doen en je kunt ervan op aan, ik zorg dat jullie spullen krijgen. Maar helaas, tot op heden is het erg stil, niemand heeft gereageerd en dat vind ik jammer. Ik vind het ook moeilijk, na al die spontane positieve reacties, de bedrijven te bellen met de vraag ‘heb je wat over?’ Ik hoop met deze oproep dat men zich aangesproken voelt en alsnog beloftes nakomt.’

Contactgegevens: Wim van Vliet 06 53 56 57 44, Gerard van Vliet 06 21 91 88 77.

De zoektocht van Gerard en Wim van Vliet from VideoStorytelling on Vimeo.

Reageer op dit artikel