nieuws

Rolls Royce-designer ontwerpt elektrische unu-scooter

Gemotoriseerd 999

Meteen na de lancering van de unu Scooter Classic in 2015 begon het unu-team met het verzamelen van ideeën voor de tweede generatie unu-scooter. Die is er nu: de unu e-scooter. Voor het ontwerp tekent de vooraanstaande Italiaans productontwerper Christian Zanzotti, bekend van de automerken Audi, BMW én Rolls Royce.

Rolls Royce-designer ontwerpt elektrische unu-scooter

Doel bij de ontwikkeling van de unu e-scooter was om tot een eenvoudig en toegankelijk product te komen, dat het dagelijkse leven in de stad zou vergemakkelijken. Daarnaast moet het inspelen op de toekomstige deeleconomie voor elektrische mobiliteit. Ontwerper Christian Zanzotti kwam met een scooter met slechts drie buttons, gekoppeld aan de gebruiksvriendelijke unu-app. Daarmee is de scooter heel gebruiksvriendelijk zonder voorafgaande kennis of training.

Helmcompartiment zo groot als opbergruimte van een auto

De e-scooter is voorzien van een minimalistische oplader, een LED-voorlicht, een opbergvakje speciaal voor het kentekenbewijs én een uitgebreid helmcompartiment met genoeg ruimte voor batterijen, helmen en boodschappen. Het kan zich volgens unu meten met de opbergruimte van grotere auto’s. Christian Zanzotti vertelt over zijn creatie: “Tegenwoordig dienen producten niet meer als een statement. Hun functionaliteit, bediening en service zorgen ervoor dat ze opvallen. Productdesign en het mooie van een product zit hem in de natuurlijkheid van de functies, en dit zie je mooi terug in de nieuwe ontwikkeling van deze scooter. De nieuwe unu Scooter is gewoon slim.”

Leverbaar voorjaar 2020 in drie modellen

De nieuwe unu e-scooter wordt vanaf het voorjaar van 2020 geleverd in drie verschillende modellen en kleurvariaties: Basic (Glossy Red, Glossy Blue), Standard (Matte Pine, Matte Sand, Matte Coral) en Premium (Matte White, Matte Black). Gebruikers profiteren van innovatieve, slimme features zoals key sharing, diefstalbeveiliging en geïntegreerde navigatie. De batterij is uitneembaar, op te laden via het stopcontact en heeft een actieradius tot wel 100 km. De scooter bereikt een maximumsnelheid van 45 km per uur. De unu e-scooter is te koop vanaf 2.799 euro.


Lees meer over unu-scooters:

 

Reageer op dit artikel