nieuws

Brom- en snorfietsmarkt trekt aan

Gemotoriseerd 991

Na de vrije val die de brom- en snorfietsverkopen begin vorig jaar meemaakten (oorzaak EU4-normen) kan het bijna niet anders of de jaarstart van 2019 moest er een stuk florissanter uitzien. Met een ‘plus’ van respectievelijk 51 en 44 procent in de cijfers tot en met februari is dat ook het geval. Vooral de snorfietsmarkt vertoont in de eerste maanden een oplopende lijn.

Brom- en snorfietsmarkt trekt aan
Stromer is de meest verkochte speed-pedelec. Tussen juli 2017 en juli 2019 steeg het aantal speed-pedelecs van het merk met 149 procent, tot ruim 4.600 stuks.

In het 45-kilometersegment spelen (deels) elektrisch aangedreven voertuigen daarbij een steeds belangrijker rol, met bijna 30 procent van de verkopen. Dat wordt geholpen door de verbeterde belangstelling voor speed pedelecs, maar met name ook door het succes van NIU elektrische scooters in ons land.

NIU en Stromer op 4

Het merk groeide jaar op jaar met 300 procent en staat gelijk met Stromer op de vierde positie in de statistieken. In de VWE-statistieken na de eerste twee maanden leidt SYM in de bromfietsklasse met voorsprong, gevolgd door Piaggio. Kymco is de nummer drie.

Piaggio op 1 bij snorfietsen

Zo’n hoofdrol kan het merk in de snorfietsklasse niet spelen. Daar bezet Kymco de negende plek en blijft zodoende NIU nipt voor. Het goede nieuws voor hen is als bekend dat beide merken van dezelfde organisatie komen. Bij de snorfietsen heb je het bij bijna een op de tien verkopen over een elektrisch model. De top-3 in de 25-kilometerklasse: Piaggio met grote afstand als eerste, op afstand gevolgd door het stabiel succesrijke SYM.

 

Reageer op dit artikel