nieuws

Scooterbouwer Etergo haalt 10 miljoen euro op

Gemotoriseerd 1389

Een Duitse automotive-specialist steekt 10 miljoen euro in het Amsterdamse Etergo, voorheen Bolt Mobility. Het bedrijf gaat de investering gebruiken om de grootschalige productie van de AppScooter – het eerste model van Etergo – op te zetten. Naar verwachting rijden de eerste AppScooters in de tweede helft van 2019 op de weg.

Scooterbouwer Etergo haalt 10 miljoen euro op
De Etergo AppScooter moet in de tweede helft van 2019 op de weg te zien zijn.

Het is de vierde keer dat Etergo een miljoeneninjectie krijgt. Vorig jaar wist het bedrijf via crowdfunding een bedrag van vijf miljoen euro op te halen voor de ontwikkeling van de elektrisch aangedreven AppScooter. Dit moet de meest veilige scooter worden die ooit is gebouwd.

240 km bereik

De elektrische scooter heeft een actieradius van 240 kilometer en gaat van 0 tot 45 km/u in 3,9 seconden. Het voertuig is voorzien van een 7-inch touchscreen en internetverbinding. Met de stuurknoppen van de AppScooter kunnen bestuurders hun telefoon bedienen via Bluetooth, oproepen beantwoorden, muziek streamen en navigatie instellen. Er zijn inmiddels honderden AppScooters verkocht.

Investeerder met kennis en kunde

CEO en medeoprichter Bart Jacobsz Rosier over de investerende automotive-specialist: “Met deze investering halen we meer op dan alleen kapitaal. Met de kennis en kunde van onze investeerder op het gebied van automotive en service kunnen we het beste servicenetwerk van Europa uitrollen. Het nieuwe kapitaal en de kennis gaan we inzetten om op grote schaal een alternatief te produceren voor benzinescooter. Eerst in Nederland en Duitsland, vlot daarna gaat Etergo de AppScooter in andere landen introduceren.”

 

Reageer op dit artikel