nieuws

E-scooters: De mobiliteit van de toekomst!

Gemotoriseerd 2633

E-scooters: De mobiliteit van de toekomst!

Binnen afzienbare tijd zullen de brandstofscooters uit het straatbeeld verdwijnen. Steeds meer mensen kiezen voor duurzaam, ook in het verkeer. Wat is het alternatief voor de vervuilende benzinescooter? Een elektrische scooter!

Sponsored content door emco

De elektrische scooters zijn bezig met een geweldige opmars en verschijnen steeds vaker in ons straatbeeld: als sharing-scooter: de moderne werknemer rijdt de laatste kilometer naar zijn of haar werk op een elektrische deelscooter, bijvoorbeeld vanaf het station of vanaf een goedkope parkeerplaats aan de rand van de stad.

Verhuurscooter

U ziet de elektrische scooters intussen ook als verhuurscooter voor een tochtje door een mooi natuurgebied, bijvoorbeeld voor een team- of familie-uitje. Of denk aan een elektrische scooter voor rijscholen, bezorgdiensten. Maar natuurlijk kan de elektrische scooter ook privé aangeschaft worden voor woon-werkverkeer en vrije tijd. Gegarandeerd kilometerslang rijplezier en geen file- en parkeerproblemen. Hieronder ziet u enkele mogelijkheden van de inzet van elektrische scooters.

Scooty Sharingscooters in Antwerpen

Scooty Sharingscooters in Antwerpen

Scooty Sharingscooters Antwerpen

Bij scooter-sharing gebruikt de klant een e-scooter voor een korte afstand, bijvoorbeeld de emco NOVA. Het huren is financieel aantrekkelijk en exact afgestemd op de tijd (er wordt afgerekend per minuut). Het werkt via een handige app, waarbij alle nuttige en nodige info in een scherm verschijnt. Deze app is gratis te downloaden in de IOS- of Android Store op uw mobiele telefoon. Een bedrijf dat sinds vorig jaar gebruik maakt van e-scooter-sharing, is het Belgische bedrijf Scooty. De e-scooters staan verspreid over de binnenstad van Antwerpen en kunnen in een bepaald gebied overal geparkeerd worden. Ook in Brussel worden de emco e-scooters als sharingscooter ingezet. Scooty werkt hierbij nauw samen met Europcar en wil zo snel mogelijk uitbreiden met meer elektrische scooters in nog meer steden in Europa.

Kemp Rijopleidingen in Lelystad

Kemp Rijopleidingen in Lelystad

Kemp Rijopleidingen

Kemp Rijopleidingen B.V. in Lelystad gaat voor groen! Bij Kemp Rijopleidingen worden de e-scooters ingezet voor de praktijklessen voor de categorie bromfiets. Leerlingen krijgen praktijkles op een emco e-scooter en rijden hier ook het examen mee. Zo ervaren zij direct alle voordelen als het gaat om elektrisch rijden. Tegelijkertijd is Kemp ook e-scooter dealer in Lelystad. Dus als leerlingen geïnteresseerd zijn in een elektrische scooter, kunnen ze ook direct bij Kemp terecht. Wat de toekomst betreft, willen ze graag meegroeien met de uitbreidingen in Lelystad. Met de opkomst van Lelystad Airport willen zij de scooters ook inzetten op het vliegveld. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om de scooters voor de bedrijven onderling in te zetten, maar het is ook leuk om gebruik te gaan maken van het share-concept. Dan kunnen mensen die met het OV reizen makkelijker bij het vliegveld komen én het is natuurlijk bijzonder om de stad te verkennen op een e-scooter.

Sheepangels op Texel

De emco elektrische scooters kunnen zeker ook recreatief worden ingezet. Doe eens een dagje Texel met de elektrische scooter bijvoorbeeld. Bij Sheepangels in Den Burg kunt u zomer en winter een scooter huren voor een heerlijke tocht over het eiland Texel. Geruisloos door de natuur, zonder tussentijds opladen. Van Den Burg tot aan de Cocksdorp of door de duinen tot aan het strand of over de dijk langs de Waddenzee: met een emco e-scooter kunt u het hele eiland verkennen. Bij lage temperaturen zorgt Sheepangels voor een gevoerde hoes over uw benen én voor overhandschoenen aan het stuur (zie foto). In de zomer bij hoge temperaturen is het voor de rijders juist heerlijk om de wind door de haren te voelen. De e-scooters zijn namelijk afgesteld op 25 km/u en daarbij is een helm niet verplicht. Verder ontvangt men een gratis routekaart en vogelaarkaart van Natuurmonumenten en tegen betaling kan men een picknickmand reserveren. Wilt u weten of een emco elektrische scooter ook bij u past? Consumenten kunnen op de website van emco de dichtstbijzijnde dealer zoeken en een afspraak maken voor een proefrit.

Reageer op dit artikel