nieuws

Kleine stijging in verkoop snorfietsen

Gemotoriseerd 1007

Kleine stijging in verkoop snorfietsen
Foto Shutterstock

Het blijft vanwege de recente ‘verhuizing’ van speed e-bikes naar de bromfietscategorie lastig om de verkopen van dit jaar per klasse te vergelijken met die van 2016. Bekijk je het totaal van de markt over de eerste tien maanden van het jaar dan groeit de brom- en snorfietsmarkt toch met ruim drieduizend verkopen.

Daarbij spelen diezelfde speed e-bikes intussen een steeds opvallender rol, want Stromer is bij de ‘45-kilometermodellen’ Peugeot gepasseerd en bezet stevig de vierde positie in de verkoopstatistieken. Terwijl ook concurrent Riese & Müller met enige voorsprong in de top-10 meedoet.

Constante dalende lijn

Bekijk je de snorfietsverkopen afzonderlijk, dan oogt de maandelijks door VWE gemaakte verkoopgrafiek mede door het wegvallen van de snelle elektrische fietsen op het eerste gezicht zorgwekkend. Sinds de mooi ‘piek’ in de zomer is er immers een constante dalende lijn. De verkopen doken in september en oktober bovendien onder die van dezelfde periode in het voorgaande jaar.

Twee procent meer snorfietsen verkocht

De verkopen verlopen moeizaam, maar je kunt het ook door een meer positieve bril bezien: ondanks het wegvallen van de elektrische fietsen werden tot eind oktober 46.494 snorfietsen verkocht en dat is nog altijd twee procent meer dan in het voorgaande jaar.
In de top-3 van de bromfietsen staat Piaggio nipt voor op SYM en volgt Kymco op wat grotere afstand. De top-3 bij de snorfietsen: Piaggio, SYM en BTC.

Reageer op dit artikel