nieuws

Asian Gear fuseert met PePe Parts

Gemotoriseerd 2581

Asian Gear fuseert met PePe Parts

Scooterproducent Asian Gear, bekend van onder andere de eigen scootermerken AGM, BTC en Turbho, is gefuseerd met PePe Parts, groothandel in accessoires en onderdelen voor scooters en motorscooters. Door de fusie is een full-service provider voor scooters, motorscooters, onderdelen en accessoires ontstaan.

De ondernemingen werken samen onder de nieuwe groep ‘International Mobility Group’. PePe Parts kent een lange historie en is een echt familiebedrijf. De onderneming, gevestigd in Heienoord, is opgericht in 1920 door de grootvader van de huidige twee eigenaren en focuste zich op de verkoop van motoren. Sinds 1995 staat het bedrijf onder leiding van broers Leon en Alexander van der Post en is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste Nederlandse leverancier van accessoires en onderdelen voor scooters.

Eigen accessoires

PePe Parts onderscheidt zich door haar innovatieve vermogen met de ontwikkeling van eigen accessoires. PePe Parts verkoopt de producten via ee uitgebreid dealer- en garagenetwerk in Nederland en België. Momenteel heeft PePe Parts circa 25 man personeel in dienst. Leon van der Post, mede-directeur van PePe Parts vertelt over de fusie: “Wij zien een goede match met Asian Gear. Wij kunnen hun klanten bedienen met een breed assortiment van onderdelen en accessoires en zij kunnen onze klanten bedienen met scooters en motorscooters. Beide bedrijven kunnen zich zo specialiseren en focus aanbrengen en daar profiteert de klant van.”

Lees ook
Asian Gear neemt Hodi on Wheels over

Zelfstandige organisaties

Ondanks de fusie binnen ‘International Mobility Group’ zullen beide ondernemingen zelfstandig onder hun eigen naam, met eigen directies, naast elkaar opereren. Van der Post: “Gezamenlijk zijn er vele synergievoordelen te behalen, zoals het gebruik maken van elkaars specialisme en dealernetwerk, alsmede het creëren van één servicepunt voor dealers.

One-stop-shop

Robert Olsthoorn, mede-directeur van Asian Gear geeft aan: “Met de fusie wordt de basis gelegd voor verdere internationale expansie en verbreding van het assortiment. Door het samengaan van de ondernemingen, die complementair aan elkaar zijn, ontstaat er een toonaangevende ‘one-stop shop’ voor de retail waarbij de focus ligt op mobiliteit in brede zin.”

Reageer op dit artikel