nieuws

Bromfietsverkopen pieken in juli

Gemotoriseerd 730

Bromfietsverkopen pieken in juli
Stromer speelt een prominente rol in de bromfietsstatistieken. Een speed e-fiets merk in de top-5 van de bromfietsverkopen, met een marktaandeel van bijna vijf procent. is uniek. Foto Stromer/Tomatillo Tex-Mex to go

De VWE halfjaarcijfers brom- en snorfietsen nieuwverkopen lieten eind juni al zien dat de consument zich kennelijk niet laat afschrikken door het gekrakeel in de media over allerhande maatregelen rond de brom- en snorfiets. Rond midzomer schoten de snorfietsverkopen in vergelijking met vorig jaar zelfs de hoogte in.

De snorfietsverkopen in juni met bijna 20 procent om precies te zijn. Saillant detail: dat alles ondanks het wegvallen van de snelle elektrische fietsen in die snorcategorie. Ook de bromfiets deed het in het eerste halfjaar al goed, waardoor er in de tussenbalans van beide klassen een plus van acht tot tien procent te noteren was.

Bromfietsverkopen nemen grote vlucht

In de afgelopen julimaand hielden de snorfietsen die positieve lijn aardig vast, maar was er deze keer in de bromfiets verkoopstatistieken een spectaculaire sprong te noteren. Er werden er bijna 31 procent meer verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. De bromfietsmarkt kende in 2016 weliswaar een dip, maar het verschil is opmerkelijk te noemen.

Stromer in top-5

In de bromfiets top-3 noteren we vertrouwde namen: respectievelijk Piaggio, voor SYM en Kymco. Binnen een maand hebben SYM en Piaggio dus weer stuivertje gewisseld voor de hoogste trede van het ereschavot. Het verschil was na juni dan ook nipt. Wat in de lijsten meer opvalt is de prominente rol van Stromer. Een speed e-fiets merk in de top-5 van de bromfietsverkopen, met een marktaandeel van bijna vijf procent is uniek. Overigens staat ook Riese & Muller in de top-10.

Piaggio op 1 bij snorfietsen

Bij de snorfietsen wordt de top-3 na juli gevormd door Piaggio – met bijna een derde van de verkopen – op enige afstand gevolgd door SYM en BTC. Bij elkaar opgeteld gingen er in de eerste zeven maanden van dit jaar ruim 45 duizend brom- en snorfietsen over de toonbank.

Reageer op dit artikel