nieuws

Brom- en snorfiets: halfjaarcijfers flink in de plus

Gemotoriseerd 1780

Brom- en snorfiets: halfjaarcijfers flink in de plus
QicQ

De consument laat zich kennelijk niet afschrikken door het slepende ‘gedoe’ in de media over allerhande maatregelen rond de brom- en snorfiets. Richting midzomer schieten de snorfietsverkopen in vergelijking met vorig jaar de hoogte in. In juni zelfs met bijna 20 procent. Maar ook de bromfiets doet het dit jaar goed, waardoor er over het halfjaar een groei van 10,5 procent kan worden genoteerd.

Bij elkaar opgeteld gingen er ruim 37 duizend brom- en snorfietsen over de toonbank en dat is een kleine drieduizend meer dan in de eerste helft van 2016. Cumulatief werden er 2.547 elektrische ‘gemotoriseerde tweewielers’ geregistreerd, voor het overgrote deel speed e-fietsen. Bij de bromfietsen lijkt zich een lichte verschuiving in de leeftijdsgroepen af te spelen: wat minder jongeren en juist wat meer tussen de 45 en 65 jaar.

Stromer 5e in 45-km

In de Top 3 neemt SYM bij de bromfietsen nipt de koppositie over – het gaat over zes brommers – voor Piaggio en Kymco. De speed e-fietsen spelen een relatief belangrijke rol in de 45-kilometerklasse en dat wordt misschien nog het best getoond door Stromer, met een vijfde plek in de statistieken. Overigens lijkt Mash met zijn nieuwe 50 cc-modellen aan een weg omhoog begonnen.

Snorfietsen Top 3

Bij de snorfietsen wordt de Top 3 gevormd door Piaggio, ruim voor SYM en BTC. Kymco vind je als traditionele ‘frontrunner’ na het eerste halfjaar opvallend genoeg op de zevende positie.

Reageer op dit artikel