nieuws

Bromfietsverkopen: Kymco streeft Piaggio voorbij

Gemotoriseerd 967

Bromfietsverkopen: Kymco streeft Piaggio voorbij
Kymco doet het goed in de bromfietsklasse. Foto Kymco

Eén zwaluw maakt nog geen zomer, zoals het gezegde luidt, maar de VWE-cijfers over de verkopen in januari komen wellicht tóch ingelijst in de Kymco-burelen te hangen. In de bromfietsklasse bezetten ze namelijk met enige afstand de eerste plek, voor Piaggio. Dat had in de eerste maand van het jaar bovendien SYM in de achteruitkijkspiegel.

Kennelijk was dat voor Piaggio in de snorfietsklasse geen probleem, want daar gaat het Italiaanse concern met bijna een derde van alle verkopen – 31,1 procent marktaandeel – nog fier op kop. Op afstand gevolg door SYM en vervolgens een pelotonnetje bestaand uit BTC, AGM en Kymco. Die laatste verloor in de 25-kilometerklasse in de eerste maand overigens een paar procent in vergelijking met vorig jaar, terwijl de top-4 juist aardig in de plus zit.

Totaalcijfers brom- en snorfietsen

Dat alles is terug te vinden in de totaalcijfers over de eerste maand van het jaar. De bromfietsklasse levert bijna zes procent in, terwijl de snorfietsen juist een groei van 11,7 procent laat zien.

Speed e-bikeverkopen in de plus

In vergelijking met vorig jaar vallen de speed e-fietsverkopen ondanks de helmdraagplicht en een nieuwe plek op de rijbaan niet terug, maar zitten zelfs in de plus. Met uitzondering van die bij Sparta, dat kennelijk nog nieuwe modellen in de showroom moet lanceren.

Reageer op dit artikel