nieuws

Jongere kopers snorfiets zorgen voor groei

Gemotoriseerd 1152

Jongere kopers snorfiets zorgen voor groei
Foto Shutterstock

Na een fenomenaal goede septembermaand, waarin de snorfietsen een plus van 35 procent noteerden, zijn de verhoudingen inmiddels weer genormaliseerd. De VWE-cijfers oktober laten zien dat vorige maand de verkopen weliswaar ruim positief zijn in vergelijking met het jaar ervoor, maar brom- en snorfiets samen op een procent of zes groei bleven steken.

Over het hele jaar tot en met oktober gerekend werden er 60.712 lichte GT’s verkocht, tegen 59.002 in 2015. Het aandeel aan elektrische modellen blijft daarbinnen onveranderd laag, waarbij de e-bromscooters ruim onder de 300 zijn gezakt en de e-snorfietsen naar 4.266. Saillant detail: bijna tweederde daarvan betreft dan ook nog gekentekende speed e-bikes. Vol-elektrisch rijden wil maar niet echt aanslaan.

Toegenomen belangstelling vanuit jongere doelgroep

Bij de verkopen zit de groeit vooral in de toegenomen belangstelling van jonge snorfietskopers. Met name de groep 18 tot 25 jaar scoort een spectaculaire plus.

Snorfiets en bromfiets top 3

De top-3 in het bromfietssegment kruipt dicht op elkaar: Piaggio, Kymco en SYM. De top-3 bij de snorfietsen wordt als vanouds met grote voorsprong aangevoerd door Piaggio, gevolgd door SYM en BTC.

Reageer op dit artikel