nieuws

Positieve trend verkopen brom- en snorfietsen mei

Gemotoriseerd 1218

Positieve trend verkopen brom- en snorfietsen mei
Speed e-bikes dienen uiterlijk eind juni 2017 voorzien te zijn van een gele kentekenplaat. Foto Stromer

In de VWE-cijfers mei laten snorfietsen nu een strak stijgende lijn zien. In mei noteerden de verkopen zelfs een ‘plus’ van bijna 15 procent. Opgeteld zijn dat er over de eerste vijf maanden bijna duizend meer dan dezelfde periode van 2015.

Stromer in opmars bij speed e-bikes

In de VWE-cijfers wordt overigens ook duidelijk dat de elektrische brom- en snorfietsen nog steeds niet echt willen aanslaan. Zeker als je nagaat dat er ook een dikke twaalfhonderd speed e-fietsen bij zitten. Het trendy merk Stromer is in dat segment overigens een aan opmars bezig met vrij kostbare fietsen.

Historische Lohmann op kenteken?

Opvallend genoeg zien we in de VWE-statistieken overigens ook een diesel-snorfiets opduiken. Geheimzinnig en zonder twijfel zullen wethouders milieu van grote steden badend in het zweet wakker schikken als ze het vernemen. Of zou het een nieuw op kenteken gezette historische Lohmann zijn?

Top 3 bromfietsen: Kymco aan kop

In de top-3 van de bromfietsmerken valt op de nummers een en twee – Kymco en Piaggio – vrijwel gelijk opgaan, maar beide een veer moeten laten in vergelijking met het voorgaande jaar. Piaggio boet zelfs bijna vier procentpunten marktaandeel in, maar navraag leert dat dat vooral te maken heeft met de uitlevering van grote aantallen aan PostNL vorig jaar. Als je die buiten beschouwing laat, zegt de importeur, zou er zelfs een lichte groei zijn. In de achtervolging klautert SYM in elk geval steeds dichterbij en heeft de beide marktleiders zelfs goed in zicht.

Top 3 snorfietsen: Piaggio met stip op 1

Ook bij de snorfietsen ‘schuivende panelen’. Piaggio is er op grote afstand de nummer een en groeit zelfs flink in vergelijking met vorig jaar. SYM levert wat in, maar staat vrij solide op de runner-up positie. In dit geval heet de jager BTC dat een enorme opwaartse verkooptrend doormaakt. Kymco bezet kort daarachter de vierde plek in de verkoopstatistieken.

Reageer op dit artikel