nieuws

Actieradius 30 procent groter nieuwe li-ion accu

Gemotoriseerd 1474

Actieradius 30 procent groter nieuwe li-ion accu
Emco introduceerde onlangs een li-ion accu met een grotere capaciteit waarmee de actieradius met 30 procent wordt vergroot. Foto Emco

Emco, Duitse fabrikant van e-scooters, introduceerde onlangs een li-ion accu met een grotere capaciteit. Daarmee wordt de actieradius met 30 procent vergroot. Daarnaast introduceert Emco een handzame en krachtige snellader van 15 Ah. Hiermee kan de accu in ongeveer twee uur volledig worden geladen.

Met een dubbele accu kan met een e-scooter van Emco zelfs een actieradius van 130 km worden gehaald.  nieuwe accu heeft innovatieve Samsung cellen die de vermogensdichtheid en capaciteit van de accu verhogen. De accu is verder voorzien van het intelligente Battery Management System(BMS) en communiceert met de nieuwe Emco controller. Daardoor kan men direct via de emco app de actieradius bij de vier verschillende rijstijlen zien en eenvoudig bepalen welke rijstijl een bepaalde actieradius heeft.

Op tijd gewaarschuwd als accu bijna leeg is

Belangrijk voor gebruikers: een in de accu geïntegreerde accu-indicator behoedt de scooterrijder voortaan voor onaangename verrassingen. Dus zowel via de app als via de indicator weet de scooterrijder altijd wat zijn actieradius is. Emco claimt hiermee dat het meest wijdverbreide vooroordeel over de elektrische scooter, namelijk onzekerheid over de actieradius, tot het verleden behoort.

Emco retro en classic line

De nieuwe accu is voor de modellen uit de retro- en classic-line optioneel verkrijgbaar. Deze is ook geschikt voor eerder gekochte emco e-scooters.

Reageer op dit artikel