nieuws

GiGi handige opvouwbare elektrische scooter

Gemotoriseerd 2805

GiGi handige opvouwbare elektrische scooter
De GiGi scooter rijdt 25 kilometer per uur en laadt in drie uur tijd op in een gewoon stopcontact. Foto GiGi

De GiGi is een handige opvouwbare elektrische scooter voor vakantiegangers, binnenstadbewoners, recreanten en forenzen. Deze brommer met de naam GiGi weegt slechts 30 kilo en is ingeklapt even groot als een koffer. De scooter past daardoor perfect in de achterbak van een auto, een camper, caravan of boot, zoals te zien in de video.

De GiGi komt uit de koker van dezelfde ontwerpers als de Heineken Beertender 2. De GiGi scooter rijdt 25 kilometer per uur en laadt in drie uur tijd op in een gewoon stopcontact. De ingeklapte scooter is makkelijk te stallen in een caravan, camper of in de hal van een woning of in een restaurant.GiGi-kantoor

Geen uitstoot schadelijke stoffen

De elektrische scooter stoot geen schadelijke stoffen uit en speelt daardoor in op het actuele beleid om de uitstoot van fijnstof in de binnensteden sterk terug te dringen, onder meer door het verbieden van scooters die op benzine rijden. Volgens Stijn Enneking, algemeen directeur van GiGi, is de opvouwbare scooter perfect voor mensen voor wie een standaard scooter net te zwaar is om te hanteren of om op de standaard te zetten. Enneking: “Omdat de GiGi slechts 30 kilo weegt, kan echt iedereen met deze scooter uit de voeten.” Ook het opladen is volgens hem veel eenvoudiger omdat dit in een regulier stopcontact kan. “Buiten zijn er toch zelden geschikte stopcontacten aanwezig. Dit geldt in de stad, maar natuurlijk nog veel meer in de natuur of op een camping. Doordat de GiGi heel makkelijk in de camper, boot of caravan kan worden neergezet, kan je haar altijd in je eigen stopcontacten opladen.”

Kissing wheels

De GiGi is ontwikkeld door C10 Design & Development. Om de GiGi zo compact mogelijk te maken, ontwikkelden zij de gepatenteerde ‘kissing wheels’, het vouwsysteem waarmee de wielen van de scooter naast elkaar staan als zij is ingeklapt. “Het is dus echt een Nederlandse innovatie”, aldus mede-ontwerper Simon Wilkinson. De verkoop zal onder meer plaatsvinden via Mango Mobility, een retailer gericht op micromobiliteit en onderdeel van het beursgenoteerde Stern. De GiGi voldoet aan alle Europese eisen en kan overal veilig de weg op. De scooter is direct leverbaar en komt in verschillende kleuren. De standaardversie van de GiGi kost € 3.995,-, inclusief BTW.Gigi

Over GiGi Nederland

GiGi Coöperatief is in 2012 opgericht en is een partnerschap tussen Enneking & Co. Holding BV, C10 Design en de Amerikaanse investeerder HJH Partners LLC. De holding bestaat uit GiGi IP BV en GiGi Nederland BV.

Reageer op dit artikel