nieuws

GT-cijfers blijven met moeite positief

Gemotoriseerd

GT-cijfers blijven met moeite positief
Het zijn vooral de 45-kilometerversies die de statistieken wat omhoog laten lopen, met een 'plus' van dertien procent in maart.

In de cijfers van het complete eerste kwartaal 2015 blijft de trend voor brom- en snorfietsen verkopen voorzichtig positief. Vorig jaar gingen er opgeteld 11.757 over de toonbank en dit jaar 12.449. Opvallend genoeg zijn het vooral de 45-kilometerversies die de statistieken nog wat omhoog laten lopen, met een ‘plus’ van dertien procent in maart.

Bij de snorfietsen is sinds afgelopen maand namelijk een lichte teruggang te zien. Wellicht onder invloed van opnieuw opduikende publiciteit rond de aanpak van de positie van snorfietsen op de weg? Trek je daar de in deze klasse meegerekende speed e-bikes af, dan ziet het er zelfs nog wat somberder uit. Dat geldt overigens ook voor de ogenschijnlijke groei van het aandeel ‘elektrisch’, dat in feite voortkomt uit de populariteit van diezelfde elektrisch bekrachtigde fietsen.

Aandeel jongere kopers groeit

Een lichtpuntje: het aandeel dat jonge kopers tussen de 16 en 25 jaar voor hun rekening neemt, groeit bij zowel brom- en snorfietsen. De top-5 in de 45-kilometerklasse: Piaggio nipt voor Kymco, gevolgd door SYM en op grotere afstand AGM en Peugeot. De top-5 bij de snorfietsen: Piaggio met meer dan dubbele cijfers marktleider, voor SYM, Kymco, AGM en Peugeot.

Reageer op dit artikel