nieuws

Onrust snorscooterkoper blijft

Gemotoriseerd

Onrust snorscooterkoper blijft

Met 51.624 snor- en bromfietsverkopen tot eind september kun je door de positieve bril bezien zeggen dat er lichte groei is. In dezelfde periode vorig jaar waren het er 50.137. Je kunt redeneren: uiteindelijk gaat het voor dealerbedrijven om de totaal aantallen.

Een realistischer kijk op de zaak is echter dat het vertrouwen van de snorfietskopers door alle gedoe rond de 25-kilometerversies een flinke knauw heeft gekregen. Daarbij kun je hoogstens noteren dat de extreem slechte resultaten van juli en augustus wat zijn gestabiliseerd. Zelfs daar zijn aantekeningen bij te maken. Het succes van de speed pedelecs helpt zeker mee, want die worden in de statistieken als snorfiets meegerekend. Ze laten overigens ook de categorie ‘elektrisch’ flink klimmen.

Het feit dat de SP zich deze week in de media liet horen en het onderwerp ‘gevaar van snorfietsen op fietspaden’ nog maar eens op de agenda zette, belooft niet veel goed voor de komende maanden.

Verkooplijsten

Bij de bromfietsen leidt Kymco tot en met september de dans, gevolgd door Piaggio, SYM, Peugeot en Yamaha. De snorfietsverkooplijsten wordt als vanouds stevig aangevoerd door Piaggio, dat met bijna een kwart van de verkopen bijna het dubbele scoort van de nummer twee SYM. Daarachter vind je Znen, GAM en Kymco op enige afstand.

Kijk je verder in de snorfietstabellen, dan vallen merken op als La Souris en Nimoto. De aantallen zijn weliswaar nog vrij bescheiden, maar de groei zit er in vergelijking met vorig jaar in.

Reageer op dit artikel