nieuws

Snorscooter koper aarzelt door publiciteit

Gemotoriseerd

Snorscooter koper aarzelt door publiciteit
Verkoopstagnatie in juli te wijten aan publiciteit in landelijke media over plek van snorfietsen op de weg en helmplicht. – Foto Tweewieler

De stijgende trend van de brom- en snorfietsverkopen is in de maand juli afgevlakt. Met name de 25-kilometerscooters spelen daarbij een rol. In vergelijking met 2013 worden in de zomermaand voor het eerst ‘serieus’ rode cijfers geschreven: de verkopen bleven bijna 11 procent achter op die in juli vorig jaar.

De aanleiding van de plotselinge stagnatie ligt zonder twijfel in de publiciteit die begin juni in de landelijke media losbarstte over de plek van snorfietsen op de weg – al dan niet op de autorijbaan – en bijpassende helmplicht.

Signalen

Een woordvoerder van Kymco herkent dat wel: “Met name uit Noord- en Zuidholland krijg je signalen van dealers dat sommige kopers toch maar even wachten hoe het afloopt. Of voor een bromfiets kiezen.”

Ranglijst

In de verkoopstatistieken behoudt Kymco zijn eerste positie bij de bromfietsen, voor Piaggio, SYM, Peugeot en Yamaha. Bij de snorfietsen bezet het merk de afgelopen maanden de vijfde positie in de lijst. De traditionele aanvoerders zijn Piaggio en SYM, maar ook snelle groeiers Znen en AGM zijn voorbij gekomen. Wat is daar aan de hand?

“We wachten op een nieuwe versie van Like, een populair model bij ons. Rond eind september zal dat goedkomen.”

Speed Pedelecs

De verkopen van s-pedelecs, zoals die worden geregistreerd binnen de VWE verkoopstatistieken van gekentekende snorfietsen en bromfietsen, doen het beter dan de algemene markttrend. Van de Sparta modellen E-Speed en E-Spartamet zijn er een kleine 200-tal verkocht in de genoemde periode wat de totale verkoop tot 716 stuks heeft doen stijgen. Van Riese & Müller zijn er tot en met juli 317 speed pedelecs verkocht.

Reageer op dit artikel