nieuws

GT verkopen flink in de plus

Gemotoriseerd

GT verkopen flink in de plus
Vooral snorscooters spelen een opvallend positieve rol, met een plus van ruim 18 procent in verkopen in vergelijking met de maand maart van vorig jaar.

Ligt het aan het verrassend vroeg ingetreden voorjaarsweer? Durft de consument na de economische misère van de afgelopen jaren weer wat grotere aankopen te doen? Zeker is in elk geval dat in maart flink veel meer gemotoriseerde tweewielers zijn verkocht dan in voorgaande jaren. Dat geldt overigens zowel voor motoren als brom- en snorfietsen.

Vooral snorscooters spelen een opvallend positieve rol, met een plus van ruim 18 procent in verkopen in vergelijking met de maand maart van vorig jaar. In het eerste kwartaal zijn voor beide categorieën samen 1.242 meer snor- en bromfietsen verkocht. Elektrische scooters doen niet mee aan de positieve trend. Het wachten blijft op een stimuleringsregeling die de koper over de streep kan trekken.
Bij de bromfietsen ziet de top van de merkenlijst er over het kwartaal als volgt uit: Kymco, Piaggio en SYM worden op enige afstand gevolgd door Yamaha, Peugeot en AGM. Bij de snorfietsen leidt Piaggo met grote afstand – iets meer dan dubbele cijfers – voor SYM. Gevolgd door Kymco en wederom een ‘pelotonnetje’ van drie: AGM, Peugeot en ZNEN.

Reageer op dit artikel