nieuws

EICMA: opvallende rol Nederlandse scooterinnovatie

Gemotoriseerd

EICMA: opvallende rol Nederlandse scooterinnovatie
Gigi oogst belangstelling van wereldpers.

De immense EICMA beurs voor gemotoriseerde tweewielers levert dit jaar een lawine van nieuws op. Nederlandse innovatieve concepten spelen in het enorme beursgebouw in Milaan een opvallende rol. Zo staat daar bij Qwic het Q designmodel elektrische scooter, met zijn opvallende buitenom lopende frame. Dat meteen dienst doet als valbeugel. De Italiaanse pers is zichtbaar verrukt van de combinatie van design en praktische bruikbaarheid. Productie start volgend jaar.

Dat geldt ook voor de slimme Nederlandse GiGi. Een elektrische vouwscooter die je zo handzaam kunt inklappen dat hij in de kofferbak past of zelfs in de trein mee kan. De Gigi wordt onder de Govecs vleugels ontwikkeld.

Yamaha driewielmodel Tricity

Op de beurs veel interessante nieuwe merken. Daarbij valt een aantal opvallende trends te noteren. Van de Aziatische merken verwacht je in Italië al vuurwerk, denk aan de Kymco Agility Plus. Maar ook grote Japanse en Europese merken timmeren hard aan de weg. Ze leggen meer nadruk op betaalbare, lichte modellen. Doel is om bestaande, maar ook nieuwe kopers over de streep te trekken.
Een treffende voorbeeld is Yamaha, dat volgend jaar de Tricity lanceert. De eerste van een serie driewielermodellen. In eerste instantie als 125 leverbaar wordt, maar andere versies zullen volgen. Ook lichter. De Tricity zal ‘minder dan vier mille’ kosten.
Naast de grote klapper in de Italiaanse thuiswedstrijd – de nieuwe Vespa Primavera – blaast bijvoorbeeld Peugeot een deuntje mee met de ‘neo-retrodesign’ Django. Hij komt er als 50cc en groter.

Reageer op dit artikel