nieuws

Ebretti failliet, maar nog wel actief

Gemotoriseerd

Ebretti Europe, gevestigd in Velsen is door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Ebretti ontwikkelde, bouwde en verkocht elektrische scooters.

Ebretti failliet, maar nog wel actief
Ebretti nog niet verdwenen.

Tom Bodt startte Ebretti in 2008 samen met zijn dochter Willemijn en was daarmee in Nederland een van de eerste merken die actief was op de markt voor elektrische scooters.
Na het overlijden van Tom Bodt in 2011 ging Willemijn door met Ebretti samen met Maarten Kelder die een structureel belang in Ebretti Europe BV nam, waarmee de continuïteit en verdere expansie van de onderneming gewaarborgd leek. In november 2012 is Willemijn Bodt helemaal uit Ebretti gestapt, en is dus niet financieel of op overige wijze betrokken bij het faillissement. Maarten Kelder heeft het bedrijf vanaf november 2012 alleen gecontinueerd.

Wel nieuwe orders

Het faillissement van Ebretti Europe (formeel Buitenweg Electric) en de moedermaatschappij Itterbe Holding betekent nog niet dat het merk van de markt verdwijnt. “We zijn op dit moment nog bezig om te kijken naar de mogelijkheden van een doorstart”, stelt curator Van Ingwersen. “Dat is ook de reden waarom de website nog actief is. We proberen zoveel als nog kan af te maken en binnen de financiële mogelijkheden nemen we ook nog nieuwe orders aan.”
Het bedrijf was naar eigen zeggen actief met een dealernetwerk Nederland, België, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Malta. Er zijn in totaal zeven personeelsleden betrokken bij dit faillissement. De assemblage in Nederland was uitbesteed.

Reageer op dit artikel