nieuws

Fietsersbond: ‘Verbied verkoop snorscooter

Gemotoriseerd

Fietsersbond: ‘Verbied verkoop snorscooter
Het is nu officieel gemeld vanuit Amsterdam; de snorfietser moet, mét een helm op het hoofd, naar de rijbaan. Foto Shutterstock

De verkoop van de snorscooter met verbrandingsmotor moet zo snel mogelijk worden verboden. De Fietsersbond, Milieudefensie en Natuur & Milieu pleiten daarvoor na recent onderzoek van TNO. Daaruit zou blijken dat de snorscooter veel fijnstof uitstoot en bovendien zou het vervoersmiddel een gevaar zijn voor de verkeersveiligheid.

De organisaties vinden dat de maatregel van staatssecretaris Wilma Mansveld, die een strengere controle op brom- en snorfietsen wil door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW), niet ver genoeg gaat. Omdat de uitstoot van de snorscooters volgens hen ver boven de wettelijke normen ligt, zou de verkoop verboden moeten worden.

Te snel

De Fietsersbond hoopt dat door de aangekondigde strengere Europese regels in 2017 de snorscooter vanzelf uit het straatbeeld verdwijnt. Volgens de bond rijden bijna alle snorscooters te snel. Dit zou vooral op drukke fietspaden tot veel gevaarlijke situaties en ongelukken leiden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel