nieuws

Kymco haalt Piaggio in

Gemotoriseerd

Kymco haalt Piaggio in
Jongere kopers blijven nog steeds massaal afhaken voor de aanschaf van een brom- of snorfiets.

De dramatisch slechte verkopen van januari zijn in de afgelopen maand weer redelijk uit het dal geklommen en naar een bijna normaal niveau teruggekeerd. In vergelijking met dezelfde maand in 2012 blijven de aantallen weliswaar een handvol procenten achter, maar een ‘min’ van respectievelijk vier en vijf procent in de brom- en snorfietsklasse is na de enorme terugval begin dit jaar bijna goed nieuws. Daarbij valt overigens op dat de jongere kopers nog steeds massaal afhaken.

Het zat er al even aan te komen, maar opvallend nieuws is toch dat Kymco in 45-kilometercategorie nu behoorlijk solide de nummer één positie bezet. Met 19 procent van de verkopen sloten ze de afgelopen maand met een voorsprong van ruim een procentpunt op de traditionele marktleider Piaggio af. Datzelfde Piaggio blijft in de snorfietsklasse echter de toon aangeven met bijna 29 procent van de verkopen. Ongeveer evenveel als de nummers twee en drie – Sym en Kymco – bij elkaar opgeteld.

Reageer op dit artikel