nieuws

Peugeot E-Vivacity in november bij de dealer

Gemotoriseerd

Peugeot E-Vivacity in november bij de dealer
De Peugeot E-Vivacity is er vanaf 4.735 euro.

De elektrische scooter van Peugeot, de E-Vivacity, wordt begin november uitgeleverd aan de Peugeot-dealers. Dit is later dan gepland omdat importeur Vanderhulst Nederland de actieradius van de E-Vivacity eerst uitgebreid wilde testen onder Nederlandse omstandigheden: relatief lage temperaturen en druk verkeer, met veel stoppen en accelereren.

“Een actieradius van 60 kilometer voor de E-Vivacity snorscooter en een actieradius van 40 kilometer voor de bromscooter is in de praktijk haalbaar gebleken”, aldus Herman van Beek, general manager van Vanderhulst Nederland. “De E-Vivacity heeft zich tijdens het testen bewezen als een zeer plezierige en betrouwbare elektrische scooter, zodat we hem vol vertrouwen op de Nederlandse markt kunnen brengen”, zegt Van Beek.

Snellader
De Peugeot E-Vivacity is uitgerust met twee lithium-ion accu’s van elk 1 kWh. Een volledig leeggereden accu is in vijf uur weer opgeladen, een voor tachtig procent leeggereden accu is binnen drie uur weer vol. Optioneel is een snellader, waarmee een compleet lege accu in drie uur weer opgeladen is.

De E-Vivacity is 192 cm lang, 68 cm breed en heeft een wielbasis van 136 cm. De draaicirkel bedraagt 215 cm. Het maximale vermogen van de motor is 3 kW. De scooter heeft vooraan een schijfrem, achter een trommelrem. Het totaalgewicht is 115 kg. Hij is er vanaf 4.735 euro.

Reageer op dit artikel