nieuws

Gemotoriseerd weer meer in trek

Gemotoriseerd

Gemotoriseerd weer meer in trek
Op de foto de e-Solex. Elektrische brom- en snorfietsen hebben de grens van 10 procent marktaandeel met een ferme stap overschreden

HEERHUGOWAARD – Het is duidelijk te vroeg om de spreekwoordelijke vlag uit te hangen – onder de streep blijven de verkopen uiteindelijk nog achter – maar het ziet er naar uit dat de klant de weg naar de gemotoriseerde tweewieler showroom weer iets beter weet te vinden. Zowel bij de brom- en de snorfietsen is de trend eindelijk weer eens duidelijk positief. Met name bij de snorfietsen. De opwaartse trend van mei heeft zich namelijk flink versterkt doorgezet in juni. Saillant detail: vorig jaar doken de verkopen in het begin van de zomerperiode juist stevig omlaag.

De VWE statistieken leveren nog andere opvallende trends op. Zo hebben de elektrische brom- en snorfietsen met een ferme stap de grens van 10 procent marktaandeel overschreden. In het eerste half jaar zitten ze nu op een haar na op 11 procent zelfs. De belangstelling van de consument neemt snel toe.

 

Ook de al eerder aanstipte verschuivingen binnen de markt missen hun gevolgen niet, getuige bijvoorbeeld de opmars van Kymco in het bromfiets segment. Over het eerste half jaar gerekend deelt Kymco nu de eerste plek met Piaggio. Beide scoorden exact hetzelfde verkoopaantal. In het populairdere snorfiets segment is de positie van de Piagio merken echter onaangetast: met afstand nummer één.

Reageer op dit artikel