nieuws

Brittijn Import klaar met Sachs

Gemotoriseerd

Brittijn Import klaar met Sachs

NIJMEGEN – Brittijn Import heeft Sachs bedankt voor de belangstelling en heeft de samenwerking met de Duitse producent van bromfietsen en elektrische fietsen opgezegd. Sachs verkeert al langer in financiële moeilijkheden en beloofde verbeteringen ten aanzien van kwaliteit en leveringen werden niet waar gemaakt.

NIJMEGEN – Brittijn Import heeft Sachs bedankt voor de belangstelling en heeft de samenwerking met de Duitse producent van bromfietsen en elektrische fietsen opgezegd. Sachs verkeert al langer in financiële moeilijkheden en beloofde verbeteringen ten aanzien van kwaliteit en leveringen werden niet waar gemaakt.

Voldoende reden voor Brittijn om het vertrouwen in Sachs op te zeggen. “De surséance van betaling duurt voort en investeerder Prout AG haakte ook af. Zij namen overigens wél de productiemaatschappij van Sachs over. Toen ze zagen dat wij circa 70% van de productie van Sachs in Nederland importeerden, kwamen ze vanzelf bij ons terecht,” laat Frans Brittijn weten.

“Zij gaan door met produceren van elektrische fietsen in Duitsland en scooters in China. Alles onder de merknaam Hudson Bike.” Brittijn is blij met de nieuwe handelspartner. Enerzijds omdat de leveringen van bestelde producten gewoon door kan gaan, anderzijds om het margeregime voor de vakhandel zelf interessanter geworden is.

Op de FietsVAK presenteerde Brittijn al de eerste scootermodellen van het nieuwe merk Hudson Bike.

Reageer op dit artikel