nieuws

Rechter verbiedt import copycats Kymco

Gemotoriseerd

Rechter verbiedt import copycats Kymco

ARNHEM – Kwang Yang Motor co. Ltd (Kymco) en Kybe B.V. hebben het kort geding gewonnen dat was aangespannen tegen Brittijn Import B.V., omdat zij Sachs scooters importeren, die volgens de rechter mechanisch nagebootste Kymco scooters zijn.

ARNHEM – Kwang Yang Motor co. Ltd (Kymco) en Kybe B.V. hebben het kort geding gewonnen dat was aangespannen tegen Brittijn Import B.V., omdat zij Sachs scooters importeren, die volgens de rechter mechanisch nagebootste Kymco scooters zijn. De Sachs scooters worden in China geproduceerd. Volgens het vonnis van 15 maart 2006 mag Brittijn geen scooters verhandelen en promoten die een nabootsing zijn van Kymco’s Filly. Het verbod geldt overigens alleen voor Nederland. In andere landen mogen Sachs-importeurs de scooter wél importeren. De copycats zijn Kymco en Kybe een doorn in het oog. Nu deze rechtzaak succesvol verlopen is, willen Kymco en Kybe de strijd voort zetten. Ze zullen ook andere importeurs en handelaren van imitatiescooters van Kymco zonodig met juridische middelen proberen een halt toe roepen. Brittijn heeft de bewuste modellen intussen terug geroepen. Binnen enkele maanden zal Sachs met een nieuw scootermodel komen, dat door de dealers direct in backorder geplaatst is.

Reageer op dit artikel