artikel

Kymco Ionex: 10 e-modellen in 3 jaar

Gemotoriseerd 1904

Kymco Ionex: 10 e-modellen in 3 jaar
Doelstelling van Kymco is om de komende drie jaar 10 elektrische modellen te lanceren.

Kymco Ionex verwacht de komende jaren een grote ‘energietransitie’ naar elektrisch rijden en mikt daarbij naast de consument vooral ook op een commerciële doelgroep. In alle gevallen is de filosofie dat rijders nooit meer zorgen hoeven te hebben over de range en het laden.

Kymco kiest twee fronten om de weg omhoog weer in te zetten. Brandstofscooters worden in ons land prijstechnisch waar mogelijk wat scherper ingeschaald, maar tegelijkertijd zet de fabriek krachtig in op de transitie naar elektrisch rijden. Toekomstgericht, zo gezegd.

Mikken op half miljoen elektrische verkopen

Kymco-voorzitter Allan Ko schetst de plannen: “In de komende drie jaar is de doelstelling om 10 elektrische modellen te lanceren, in 20 landen laadnetwerken te vestigen en daarbij een half miljoen elektrische voertuigen te verkopen.”
Naast de gangbare doelgroep van particuliere kopers mikt Kymco nadrukkelijk ook op professioneel gebruik. Daarvoor is Ionex Commercial opgericht. “Het gaat om een groot aantal modellen, die verschillende doelgroepen kunnen bedienen. Er komt een viertal manieren om de elektrische energie op peil te brengen. Je kunt thuis, maar ook bij speciale laadpunten en aangesloten bedrijven – winkelketens bijvoorbeeld – laden. Maar er komen ook zogenaamde energiestations waar de handzame batterij voor een geladen exemplaar kan worden gewisseld.”

Ingebouwde core batterij

Kymco Ionex laadstationsDe Kymco Ionex heeft een zogenaamde core batterij ingebouwd, die extra zekerheid biedt dat je niet stilvalt. Hij wordt als zekerheid achter de hand automatisch op peil gehouden door de geplaatste accu’s.
Daarnaast kun je gebruikmaken van eigen accu’s – vijf kilo elk – of de ‘gedeelde’ exemplaren in accuwisselstations. Voor professionele gebruikers komen er maatwerkoplossingen voor vloten, met lease- en deelmogelijkheden. Naast de Many EV komen in het tweede kwartaal de Agility EV, Like EV en Agility Carry EV.


Lees ook dit artikel:

 

Reageer op dit artikel