artikel

Bromfiets profiteert van onzekerheid rond snorfiets

Gemotoriseerd

Bromfiets profiteert van onzekerheid rond snorfiets
Kennelijk maken veel kopers voor alle zekerheid de overstap naar een bromfiets, want de verkopen in dat segment groeien de afgelopen maanden opvallend snel.

Sinds de plaats van de snorfiets op de weg en de discussie over helmplicht afgelopen zomer in het nieuws kwam, heeft de gemotoriseerde tweewielerhandel veel averij opgelopen. In juli en augustus maakten de snorfiets verkopen een enorme dip mee en ook de september- en oktobercijfers laten een aarzelende klant zien.

Om dat te illustreren: in juli laten de VWE-cijfers zien dat er nog 5.860 verkopen waren, maar afgelopen maand oktober waren dat er slechts 3.362. Dat is des te schrijnender als je nagaat dat een deel daarvan – dit jaar ruim 1.700 tot en met de maand oktober – ook nog eens voor rekening komt van speed pedelecs. Die veelal in de rijwielhandel worden verkocht.

Snelle groei bromfiets

Kennelijk maken veel kopers voor alle zekerheid de overstap naar een bromfiets, want in een toch al redelijk positief verlopend jaar 2014 groeien de verkopen in dat segment de afgelopen maanden opvallend snel. De oktobermaand zat zelfs bijna een derde (32,5 procent) boven dezelfde periode van vorig jaar.

Kymco op kop

Bij de bromfietsen wordt de dans geleid door Kymco, voor Piaggio, SYM, Peugeot, AGM en Yamaha. Bij de snorfietsen: Piaggio, voor SYM, Znen, AGM, Kymco en Peugeot.

Reageer op dit artikel