artikel

Snorfietscijfers in mineur

Gemotoriseerd

Snorfietscijfers in mineur
De bromfietsverkopen bleven in de maand augustus aardig stabiel.

De snorfietsverkopen in de maand augustus lieten een dalende trend zien. Zonder twijfel is hier de invloed van dreigende berichten over steden als Amsterdam in de media – rijden tussen de auto’s en wellicht een helmplicht – als een oorzaak aan te wijzen. Ook vorig jaar was het voor de snorfietsverkopen in augustus geen pretje, maar de actuele cijfers zijn nog aanmerkelijk minder florissant. Het goede nieuws: de bromfietsverkopen zijn in deze maand stabiel gebleven.

Waar brommer in verkochte aantallen zelfs een iets hoger aantal scoren, duiken snorfietsen van 6.157 vorig jaar naar 4.989 in de maand augustus van dit jaar. Bij 19 procent minder. Daarmee is de eerder dit jaar geboekte groei vrijwel weggelekt.

Sterke groei elektrische snorfietsen

Opmerkelijk detail is daarbij dat de categorie elektrische snorfietsen juist enorm groeit. En de cijfers nog een beetje draaglijk houdt. Van januari tot en met augustus staat de teller cumulatief op 3.058. Dit jaar dus bijna negen procent van de totale verkopen. Daarbij speelt de speed pedelec een hoofdrol. Met name die van Sparta (848 stuks), dat zich als merk stevig in de top-10 nestelt, met uitzicht op meer.

Top 5 BSF

De top-5 bij de bromfietsen: Kymco, Piaggio, SYM, Peugeot en Yamaha. Bij de snorfietsen is Piaggio met afstand de grootste, voor SYM, ZNEN, AGM en Kymco.

Reageer op dit artikel