artikel

Brom- en snorfietsenverkoop blijft positief

Gemotoriseerd

Brom- en snorfietsenverkoop blijft positief
In vergelijking met 2013 scoorden de snorfietsen in het eerste halfjaar van 2014 een plus van ruim tien procent.

Het nieuws rond de brom- en snorfietsmarkt blijft – ondanks veel gekrakeel – opvallend genoeg gunstig. Er zijn er in de eerste helft van het jaar bij elkaar opgeteld 32.239 verkocht. De trend is in beide categorieën is op de eerste maande van het jaar na vrijwel onstuitbaar ‘omhoog’.

Daarbij worden intussen ongeveer drie maal zoveel snorfietsen verkocht als brommers. Of omgekeerd geredeneerd: de 45-kilometerversies zijn nog maar goed voor een kwart.

Plus door elektrische snorfietsen

In vergelijking met 2013 scoorden de snor- en bromklassen een plus van respectievelijk ruim tien en bijna zes procent. Ook de elektrische tweewielers doen het beter: in de eerste helft van het jaar zijn er ruim 2.300 geregistreerd. Op een paarhonderd na waren het allemaal elektrische snorfietsen.

En door speed pedelecs

Speed pedelecs zetten hun opmars in de statistieken voort. Ze vallen statistisch immers onder de snorfietsen. Daarbij is Sparta in de afgelopen zes maanden zelfs de top-10 binnen ‘gefietst’ met 539 verkopen. Ook Riese und Müller verschijnt in hogere regionen, om precies te zijn de veertiende positie in de statistieken. Samen waren ze goed voor bijna achthonderd.

Top drie bromfietsen stabiel

De afgetekend leidende top drie bij de bromfietsen: Kymco, Piagio en SYM. Bij de snorfietsen leidt Piaggio met grote afstand de dans, gevolgd door SYM. Daarachter op vrijwel gelijke aantallen ZNEN, AGM en Kymco.

Reageer op dit artikel