artikel

Snorscooters halen het journaal

Gemotoriseerd

Snorscooters halen het journaal
De groei van bijna 14 procent bij de snorfietsen ziet er voor gemotoriseerde tweewielerbedrijven bemoedigend uit.

Het NOS TV- en radiojournaal bracht begin deze week nieuws dat de branche als muziek in de oren klinkt: ‘De snorfiets zit in de lift, vooral in de stad.’ Met name forenzen komen naar de showroom, zo constateert de nieuwsrubriek.

Daar wordt wel de kanttekening aan toegevoegd dat de burgemeesters van diezelfde grote steden minder blij zijn omdat ‘snorscooters’ vaak overlast veroorzaken door te hard te rijden. Daar kan volgens de geïnterviewde Tom Huyskens van de BOVAG overigens juist verandering in komen omdat de koper steeds vaker dertig plus is. En dus minder geneigd om te jakkeren.

Eerste vier maanden 2014 bijna 14 procent groei

Aanleiding voor de nieuwsitems zijn de zich de inderdaad gunstige verkopen over de eerste vier maanden van het jaar. De gemotoriseerde tweewielerbedrijven zullen wellicht nog geen showroomuitbreiding plannen, maar vooral de groei van bijna 14 procent bij de snorfietsen ziet er toch bemoedigend uit (bron: VWE). Bij de bromfietsen is de ‘plus’ in vergelijking met vorig jaar bijna acht procent. Respectievelijk heb je het dan over 12.966 en 4.867 verkopen.

Verkoop e-scooters trekt ook aan

De top drie bij de bromfietsen: Kymco, Piaggio, SYM. Bij de snorfietsen: Piaggio, SYM, Kymco. Opvallend genoeg trekken ook de verkopen van e-scooters aan. Die brom- en snorfietsversies zijn samen goed voor een kleine elfhonderd exemplaren in de eerste vier maanden van het jaar.

Reageer op dit artikel