artikel

BSF-verkoop in 2014 goed van start

Gemotoriseerd

BSF-verkoop in 2014 goed van start
Bij de jongere kopers wordt begin 2014 iets meer belangstelling getoond voor bromfietsen.

De start van het nieuwe jaar ziet er voor de verkoop in brom- en snorfietsen positief uit met een fikse ‘plus’ voor zowel de brom- als de snorfietsen. Respectievelijk scoorden deze categorieën zo’n 21 en 14 procent verbetering.

Nog een opvallende ontwikkeling: bij de bromfiets categorie nam Kymco een forse stap vooruit en staat over de eerste maand gezien ruim voor op Piaggio. De Italianen zien ook SYM steeds dichter naderen, op plek drie. In de snorfiets klassen blijven de Italianen ruim één, voor SYM en Kymco.

Meer belangstelling jongere kopers

Andere ontwikkelingen: bij de jongere kopers noteren we iets meer belangstelling voor bromfietsen. De verkopen van elektrische bromscooters gingen onderuit, die van elektrische snorscooters groeiden juist met een procent of veertig.

Reageer op dit artikel