artikel

2013 moeizaam jaar voor brom- en snorfietsen

Gemotoriseerd

2013 moeizaam jaar voor brom- en snorfietsen
Snorfietsen zijn met ruim driekwart van de verkopen het meest populair bij de consument.

Er zijn in het afgelopen jaar net geen zestigduizend brom- en snorfietsen verkocht. Om precies te zijn waren het er opgeteld 59.603. Hou dat naast de 68.741 van het jaar ervoor en het is duidelijk dat de gemotoriseerde tweewielerhandel geen reden tot vreugde heeft gehad.

Kijk je meer in detail, dan blijken snorfietsen met ruim driekwart van de verkopen duidelijk de meer geliefde voertuigsoort bij de consument. De verwachte snelle groei van elektrische scooters blijft vooralsnog uit, al stijgt het marktaandeel van elektrisch brommers licht. Daar staat echter een stevige ‘min’ bij de elektrische snorscooters tegenover. Hoe je dat precies moet inschalen is moeilijk te zeggen, vanwege de rol die e-bikes als buitenbeentje in de statistieken spelen. Sachs daalde naar de hekkensluiterpositie van de lijst.

Kymco op één

In de top drie valt de klap feitelijk mee. In de bromfietsklasse noteerde Kymco zelfs een opvallend succes met de nummer één positie, nipt voor Piaggio en op wat grotere afstand SYM. Bij de snorfietsen ziet het erepodium er als volgt uit: Piaggio voor SYM en AGM. Die laatste voert een ‘pelotonnetje’ aan met Kymco, Znen en Peugeot in de achtervolging. De grote trend? De Aziatische merken zijn – met name AGM – duidelijk in opmars.

Reageer op dit artikel