artikel

Rijden met e-scooter promoten

Gemotoriseerd

Rijden met e-scooter promoten
E-motive stelde de e-scooter beschikbaar voor het project Scootafette, dat ondernemers stimuleert om de e-scooter te gebruiken in plaats van de auto.

Rabobank Den Haag en omgeving, Bereikbaar Haaglanden en E-motive hebben een leuke actie opgezet om het rijden met een elektrische scooter te stimuleren in de vorm van een estafette met een elektrische scooter. Ron Droste, directievoorzitter van die Rabobank heeft een elektrische scooter gekregen om een week te gebruiken in het woon-werkverkeer, bij zakelijke ritten en voor privégebruik. Na de actieweek werd de e-scooter doorgegeven aan andere werkgevers zoals de Haagse Hogeschool, Madurodam, FMT Vastgoedbeheer, Meeuwisse Nederland en Baker Tilly Berk.

De scooterestafette, kortweg Scootafette, laat ondernemers ervaren hoe het is om de auto te laten staan en gebruik te maken van deze wijze van vervoer. Droste: “De elektrische scooter is bij uitstek het vervoermiddel voor in de stad. Hij is snel, kent geen parkeerproblemen en veroorzaakt geen files. Daarnaast stoot de e-scooter veel minder CO² uit. Wanneer we bewust omgaan met ons vervoer, maken we de leefomgeving in de stad voor alle inwoners prettiger.”

E-scootersubsidie

Niet alleen voor de deelnemende bedrijven is de e-scooter een goed alternatief voor de auto. Dat geldt eigenlijk voor alle werkgevers en werknemers in de Haagse regio. Om dat te benadrukken kent het Stadsgewest Haaglanden de subsidiepot ‘Weg met Haaglandse herrie’. Dit is een e-scooter subsidie ter waarde van € 250,- op de aanschaf van een e-scooter. De subsidie geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Bedrijven kunnen daarnaast ook gebruik maken van andere subsidiemogelijkheden en belastingvoordelen bij de aanschaf van een e-scooter voor zakelijk gebruik. Kijk hiervoor op Haaglanden rijdt schoon.

Reageer op dit artikel