artikel

Gestolen scooter met gps-volgsysteem teruggevonden

Gemotoriseerd

Gestolen scooter met gps-volgsysteem teruggevonden
Dankzij het gps-volgsysteem wist de politie waar deze gestolen scooter zich bevond.

De eerste gestolen scooter, uitgerust met een VbV- SCM goedgekeurd volgsysteem, is teruggevonden. Dit is het eerste succes van de ‘Blijf van mijn scooter af’-campagne die verzekeraars, politie, ANWB, de tweewielerbranche en leveranciers in oktober van dit jaar zijn gestart.

Scooters zijn zeer in trek in het criminele circuit. Dit jaar werden landelijk ruim 13.000 scooters gestolen, waarvan er slechts 25% zijn teruggevonden. De ‘Blijf van mijn scooter af’-campagne wijst de scooterrijder op de voordelen van een gps-volgsysteem in de strijd tegen diefstal. Unigarant Verzekeringen, de grootste bromfietsverzekeraar, stimuleert als eerste het gebruik van een VbV – SCM goedgekeurd gps-volgsysteem onder haar verzekerden.

Verzekerde ‘blij verrast’

Begin december werd ’s nachts een unieke ‘custom made’ scooter van een verzekerde van Unigarant gestolen uit een beveiligde parkeergarage in Amsterdam. Dit constateerde de verzekerde de volgende ochtend en meldde dit vervolgens bij de meldkamer van de politie. De meldkamer kon met behulp van het gps-volgsysteem van ScootSecure zien waar de scooter stond, hoe laat deze was gestolen en waar hij zich daarna bevond. De politie was binnen een kwartier ter plaatse en vond de scooter, dankzij het gps-volgsysteem. De gedupeerde verzekerde was blij verrast: “Ik ben ontzettend blij dat de scooter weer terecht is! Het is een goed systeem en dat geeft een prettig gevoel.”

Reageer op dit artikel