artikel

ScootSecure: gps-volgsysteem voor scooters

Gemotoriseerd

ScootSecure: gps-volgsysteem voor scooters
Steven van Wijk van ScooterSMART Almere was als eerste scooterdealer SCM-gecertificeerd voor het ScootSecure-systeem.

In oktober is de campagne ‘Blijf van mijn scooter af’ gelanceerd. In deze campagne wijzen onder meer verzekeraars en politie op de voordelen van een gps-volgsysteem in de strijd tegen diefstal. Unigarant Verzekeringen stimuleert als eerste verzekeraar een gps-volgsysteem onder haar verzekerden dat is goedgekeurd door het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VbV) en Stichting Motorrijtuigbeveiliging (SCM). NL Secure ontwikkelde het systeem onder de merknaam ScootSecure.

Scooters hebben een hoog diefstalrisico. Om diefstal tegen te gaan, is het wenselijk een speciaal voor scooters goedgekeurd gps-volgsysteem voor tweewielers te installeren. Unigarant Verzekeringen stimuleert het gps-volgsysteem onder zijn verzekerden. De verzekeraar geeft klanten 10 procent korting op de premie diefstalverzekering, en € 125,- korting op het eigen risico bij diefstal(schade).

Goedgekeurd systeem

Het ScootSecure systeem is door TNO goedgekeurd waardoor het SCM gecertificeerd is en voldoet aan alle eisen die het VbV stelt. Dat is onder meer aansluiting bij een meldkamer waarmee strakke afspraken zijn gemaakt. Nog een belangrijke USP is dat het systeem een speciale functie heeft voor als het gejamd wordt.

Inbouwen met SCM-goedkeur

Niet iedereen kan en mag het ScootSecure systeem inbouwen. Dit mag alleen worden gedaan door installateurs met een SCM goedkeur. NL Secure biedt een online opleiding aan die ongeveer een half uur duurt en direct met een online examen kan worden afgesloten. Men kan zich daarna aanmelden bij SCM. ScooterSMART uit Almere was de eerste die is gecertificeerd. Eigenaar Steven van Wijk: “De scholing is prima te doen, zeker als je een degelijke technische achtergrond hebt.”

Lees een uitgebreider artikel over het gps-volgsysteem van ScootSecure in de komende editie van Tweewieler.

Reageer op dit artikel