artikel

Scooters in beslag genomen op EICMA

Gemotoriseerd

Scooters in beslag genomen op EICMA
Guardia di Finanza nam op EICMA elf scooters in beslag, zo meldt Piaggio Group.

Op de afgelopen EICMA waren ronduit bizarre taferelen te zien. In de centrale hal werd de nieuwe Vespa Primavera met veel tamtam onthuld, terwijl de Guardi de Finanza elders bij maar liefst zeven merken scooters in beslag nam.

Op de eerste publieksdag van de EICMA baarde de Italiaanse ‘financiële politie’ Guardia di Finanza opzien door in vol ornaat op ongekende schaal toe te slaan. Elf scootermodellen op zeven verschillende stands werden in beslag genomen. Op de door Piaggio Group verspreidde foto’s zien beteuterd kijkende Chinese en – opvallend genoeg – ook Koreaanse standbemanningen toe hoe scooters worden afgevoerd.

Merkrechten geschonden

Piaggio stelt in het begeleidende persbericht over de in beslag genomen scooters dat ‘hun design een imitatie is van de Vespa.’ Dat was de Guardia di Finanza kennelijk met ze eens. Overigens zegt Piaggio dat het initiatief van de politie kwam omdat de ‘driedimensionele merkrechten werden geschonden.’

Lees meer over de nieuwe Vespa Primera in de komende editie van Tweewieler.

Reageer op dit artikel