artikel

Loodsilicium accu maakt Govecs Go! S2.2 goedkoop

Gemotoriseerd

Loodsilicium accu maakt Govecs Go! S2.2 goedkoop

Govecs presenteerde op de Ecomobiel zijn nieuwe Go! S2.2 model. Het eerste dat daarbij opvalt, is het aanzienlijk prettiger prijskaartje. De verklaring blijkt simpel: er is geen kostbare lithium-ion accutechniek in gebruikt.

Govecs heeft in dit geval gekozen voor de bekende ‘klassieke’ loodsilicium accutechniek. Daar moet je dan twee details aan toevoegen. De range is volgens Govecs zo’n 70 kilometer en dat is voor stadsgebruik niet verkeerd. Vragen over de levensduur van zo’n accu werden beantwoord met: “Deze scooter krijgt elektronische regel- en bewakingstechniek voor de afzonderlijke accucellen mee en dat levert een levensduur van zo’n 30 duizend kilometer op.”

Voor particuliere koper

Het heeft er veel van weg dat het Duitse e-scootermerk met deze pakweg duizend euro goedkopere nieuweling vooral naar de particuliere koper kijkt. Die nu nog niet vaak in de showroom te zien is. Zakelijke kopers zullen immers geen ‘milieu investeringsaftrek’ genieten omdat er geen lithium-ion in zit. Wat gerust een bizarre ontwikkeling genoemd mag worden.

Reageer op dit artikel