video

VIDEO Hoeveel fietsen produceert een Chinese fietsfabriek?

Fietsen 9576

VIDEO Hoeveel fietsen produceert een Chinese fietsfabriek?
Ofo oprichter Dai Wei (links) en de hoogste baas van Fushida Group Xin Jiansheng. – Photo CBA

Er is veel ophef over de dumping van goedkope Chinese elektrische fietsen op Europese markt. Om een idee te geven van de schaalgrootte waarop in China wordt geproduceerd, in dit bericht een video van de Fushida fietsenfabriek in Tianjin. Na ongeveer 3 minuten geeft het filmpje een kijkje in de Chinese productiefaciliteiten.

Fushida is een Chinese fietsfabriek die de gigantische explosie aan elektrische deelfietsen (bike sharing) produceert. Miljoenen rijden er inmiddels in Chinese steden rond. Om deze megagrote projecten te kunnen realiseren, heeft Fushida, de grootste fietsfabriek ter wereld, aangekondigd de productie van fietsen op te schroeven van 10 naar 20 miljoen per jaar. Hiervan is de helft bedoeld voor het bike sharing project Ofo.

Meer dan 20% van de wereldmarkt

Fushida’s hoogste baas Xin Jiansheng zegt over de productieverhoging: “We verwachten dat onze jaarlijkse productie de 20 miljoen gaat overstijgen. Dat is meer dan 20% van de totale wereldmarkt. De deelfietsen voor Ofo worden gemaakt aan de productielijnen die voorheen werden gebruikt voor de productie van fietsen voor de Europese markt. Dat houdt in dat deze voldoen aan de hoogste standaarden, met hoogopgeleide werkers aan de band, en een hoge graad van automatisering.”

Investeringen in productie aluminium frames

De overweldigende groei van de productie van Chinese fietsen bestemd voor bike sharing projecten zoals van Ofo en diens concurrent Mobike, heeft negatieve effecten op de supply chain voor de Europese fietsindustrie. Er ontstaan tekorten aan aluminium frames, accu’s en onderdelen. Om deze effecten op te vangen, heeft Fushida aangekondigd te investeren in een fabriek waar 50.000 ton aan aluminium buizen wordt geproduceerd.

Ofo grootste in bike sharing

Ofo claimt dat het nu de grootste aanbieder is van bike sharing platforms. Het is hiermee actief in 81 steden in China, USA, UK en Singapore.

Bekijk hieronder de video van Fushida.

Video

Reageer op dit artikel