video

VIDEO: Cannondale onthult nieuwe Jekyll en Trigger

Fietsen 850

VIDEO: Cannondale onthult nieuwe Jekyll en Trigger
Foto Cannondale

Cannondale heeft vorige week twee nieuwe versies gepresenteerd van de Jekyll en Trigger, twee full suspension mountainbikes van het Amerikaanse merk. De Jekyll is speciaal ontworpen voor endurorijders, de Trigger is een model voor allround mountainbikers die veel in de bergen fietsen.


Beide fietsen zijn voorzien van exclusieve schokdempingstechnologie met twee rijstanden en een nieuwe geometrie. Die geven rijders goede grip, wendbaarheid en snelheid bergop en een prima rijgedrag bij afdalingen op volle snelheid. “Dit is een geweldige nieuwe start voor beide fietsen”, zegt Peter Vallance, Global Director of Product Management bij Cannondale. “Ons doel was trouw blijven aan de technologische verbeteringen van eerdere modellen maar ook het prestatiebereik uit te breiden met eenvoudige maar krachtige nieuwe eigenschappen, zoals onze nieuwe Gemini-schokdemper, Ai-asymmetrische kettinglijn en LockR-draaipunten. We hebben zelfs plaats gemaakt voor een grote bidon in de framedriehoek.”

Achterschokdemper

Het hart van de nieuwe Jekyll en Trigger is de gepatenteerde Gemin i-technologie van de achterschokdemper. Deze is te danken aan een samenwerking van Fox Racing Shocks en Cannondale en voegt twee verschillende rijstanden — Hustle en Flow — toe aan de prima presterende schokdempers Fox Float X en DPS. Beide standen zijn van afstand te activeren op het stuur. In de stand Hustle is de veerweg korter en blijven rijders hoger in de slag zitten zodat de fiets op beklimmingen en glooiend terrein sneller reageert. In de stand Flow is de rijhoogte lager, waardoor de veerweg volledig benut wordt en rijders bergaf gerust gas kunnen geven.

Grip bergop beter

“Het vermogen van de Gemini om al rijdend de veerweg te verkorten, zonder dat deze minder gevoelig wordt voor hobbels, is een enorm voordeel”, zegt Jeremiah Boobar, Director of Suspension en Component Development bij Cannondale. “Daardoor worden niet alleen de grip en de efficiëntie bergop beter, je kunt er ook harder mee aanzetten op de vlakkere delen van afdalingen, zodat je ook nog eens sneller daalt.”
De Jekyll en de Trigger halen meer uit de mogelijkheden van de nieuwe schokdempers dankzij hun nieuwe progressieve en agressieve geometrie, waarin stabiliteit gepaard gaat met wendbaarheid. Bijpassende vlakke balhoofdhoeken (65° bij de Jekyll, 66° bij de Trigger) en een langere afstand front-center, geven veel controle op afdalingen. Scherpe zithoeken brengen je in een aanvallende houding bergop.
De Jekyll is verkrijgbaar in vier modellen. De prijs varieert van € 2.999,- tot € 7.499,-. De Trigger is er in drie modellen. Die varieert in prijs van €3.999,- tot €7.499,-.

Reageer op dit artikel