video

De afvalrace van de Ridley Helium ST Limited

Fietsen

De afvalrace van de Ridley Helium ST Limited

Ridley Bikes heeft de Helium SL Limited op een rigoureus dieet gezet. De fiets, die bij aanvang van de ‘afvalrace’ met een totaalgewicht van 5.74 kilogram al bepaald geen zwaargewicht was, weegt na een reeks van gewichtsbesparende ingrepen nog eens 220 gram minder, en brengt nu 5.52 kilogram op de weegschaal. In deze video ziet u hoe Ridley Bikes erin geslaagd is de Helium SL Limited zo extreem licht te maken.

De fiets die Ridley onder handen heeft genomen, is de Helium SL Limited, maatje small, van commercial director Anthony Kumpen. Zaken die aangepast zijn, betreffen lagers, het zadel, de stuurpen, de zadelpen, de zadelpenklem, de pedalen, de bekabeling en kleinere details.

Ridley wilde fiets lichter maken zonder de Helium SL aan stijfheid te laten inboeten, zonder andere wielen te moeten monteren en door enkel componenten te gebruiken die ook in de WorldTour ingezet mogen worden.

High modulus carbon frame

Het Helium SL frame weegt ongeveer 750 gram (maat M). De oversized buizenvorm bestaat uit high modulus carbon. Dit resulteert in een zeer licht frame, zonder aan stijfheid te verliezen. De kabelgeleiding gebruikt dezelfde in- en uitgangen voor zowel elektronisch als mechanisch schakelen, zodat er geen overbodige gaatjes in het frame zitten. Flexibele zones in de achtertrein verhogen het comfort terwijl de stijfheid gelijk blijft.

De Helium SL Limited is inmiddels beschikbaar bij de Ridley-dealer, voor € 7.999.

Video

Reageer op dit artikel