nieuws

Strider loopfietsjes vanaf juni in ons land te koop

Fietsen 590

Het Amerikaanse kinderfietsenmerk Strider Bikes, opgericht in 2007, verkocht wereldwijd meer dan 2 miljoen ‘balance bikes’ in ruim 75 landen. De lichtgewicht loopfietsjes zijn vanaf juni ook in Nederland te koop. En passant vestigt het bedrijf haar Europese hoofdkantoor ook in Nederland.

Strider loopfietsjes vanaf juni in ons land te koop

Ryan McFarland, eigenaar van Strider Bikes en enthousiast mountainbiker, ontwikkelde zelf het eerste prototype van de fietsjes. Hij deelde hiermee zijn liefde voor fietsen op een speelse manier met zijn destijds tweejarige zoon.

Voor iedere leeftijd een passend model

Van rockingbase naar rider, Strider Bikes heeft voor iedere leeftijd een bijpassend model. De Strider-Baby Bundle is gemaakt voor de allerkleinsten, geschikt voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Deze Baby Bundle bestaat uit een rocking base waar het kleinste fietsmodel oppast, zodat er een ‘hobbelpaardconstructie’ ontstaat. Zodra de kleine avonturier klaar is om te ontdekken hoe hij zich kan voortbewegen op de balance bike, kan de fiets uit de rocking base gehaald worden en is de balance bike te gebruiken als loopfiets tot 5 jaar.”
Voor kinderen die toe zijn aan het echte werk, biedt Strider een 14 inch pedal bike: een reguliere fiets, geschikt voor kinderen van 3 t/m 7 jaar.

Aansprekende Nederlandse fietscultuur

Dat Strider Bikes haar Europese hoofdkantoor in Nederland vestigt is volgens eigenaar McFarland een logische keuze. “De Nederlandse fietscultuur is een goed voorbeeld voor andere Europese landen.”
Ricardo Correia, Global Managing Director vult aan: “Nederlanders houden echt van fietsen; een liefde die wij delen. Ons doel is om de mobiliteit van jonge kinderen te vergroten en hen de wereld vanaf een fiets te laten ontdekken. Hierdoor verandert ook de familiedynamiek: als kinderen zichzelf kunnen voortbewegen op loopfietsen, hoeven zij niet voortgeduwd te worden in wandelwagens of gedragen te worden. De bewegingswereld van ouders én hun kinderen wordt groter, ze kunnen vaker naar buiten én ze zijn in beweging.”

 

Reageer op dit artikel