nieuws

Nieuwe Koga baanfiets moet olympisch goud opleveren

Fietsen 1020

Wereldkampioenen teamsprint Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen trainden op 14 mei voor het eerst met de nieuwe Koga baanfiets. Met deze custom-made Koga gaat het team volgend jaar in Tokyo op jacht naar olympisch goud.

Nieuwe Koga baanfiets moet olympisch goud opleveren

De olympische baanfiets is door Koga ontwikkeld samen met de nationale baanselectie, KNWU, TU Delft, Actiflow en Pontis Engineering. Er is in het ontwerp met name gezocht naar winst op het gebied van aerodynamica. Met de fiets verwacht men een tijdswinst van ongeveer 0,5 seconde op de teamsprint te kunnen boeken.

Stijver en lichter dan Koga Kimera

De nieuwe ‘Tokyo’ baanfiets is volgens Harald Troost, international brand manager van Koga, 35% stijver, 15% lichter en 24% aerodynamischer dan de Kimera. Met die fiets werden begin maart op het WK baanwielrennen in Polen nog 6 wereldtitels veroverd.

Frame en stuur afgestemd op renners

Alle olympische renners krijgen een custom-made baanfiets. Frame en stuur worden afgestemd op de houding en lengte van de renners. Het EK in Apeldoorn in oktober wordt het eerste moment voor de renners om de fiets in competitie te testen.

Reageer op dit artikel