nieuws

Ruigere Epic fully: de nieuwe Specialized Epic S-Works Evo

Fietsen 1447

Specialized heeft haar Epic fully flink opgeruigd en opgetuigd om nóg onherbergzamer terrein aan te kunnen en nóg meer zekerheid te hebben in steile afdalingen. Het resultaat heet de Epic S-Works Evo.

Ruigere Epic fully: de nieuwe Specialized Epic S-Works Evo
De prijs van de nieuwe Specialized Epic S-Works Evo is 9.499 euro.

Vergeleken met de Epic fully is het frame van de Epic S-Works Evo aanzienlijk stijver geworden. Specialized claimt dat de Rider-First Engineered™ aanpak hier debet aan is. Complexe carbonpatronen kunnen precies op de juiste plek worden aangebracht, waardoor het frame niet alleen lichter en stijver wordt, maar ook betere rijeigenschappen meekrijgt.

120 mm veerweg voor

Heeft de standaard-Epic een 100 mm veerweg voor, de Evo is voorzien van een voorvork met 120 mm veerweg. Voordeel hiervan is meer controle over de fiets in technisch terrein. Maar ook de stabiliteit wordt beter, doordat de balhoofdhoek iets minder steil is geworden. De zero-offset dropper post maakt dat je met meer vertrouwen kunt afdalen, maar dat op steile klimmetjes het zadel boven het bottom bracket blijft. Nieuw zijn ook stevigere banden: een gripvaste 2,3″ Ground Control voor en een Fast Trak band met GRID versterkte zijwangen achter.

Brain technologie

Specialized voorzag de Epic Evo ook van vernieuwde Brain technologie. Door de Brain dichter op de achteras te plaatsen is de demper nog gevoeliger geworden. Vergeleken met de vorige Brain-versie reageert het systeem soepeler op het terrein en biedt het consistentere dempingprestaties. Verder is de olieleiding in de achterbrug verwerkt, waardoor de oliestroom is verbeterd en de fiets er strakker uitziet.

Shimano XTR-afmontage

De S-Works Epic Evo is afgemonteerd met de nieuwe 1×12-speed Shimano XTR-groepset en remmen, een FOX Factory Step-Cast 34 voorvork en een handgespaakte Roval Control SL carbon wielset. De fiets is 525 gram lichter dan de vorige Epic. De prijs van de nieuwe Epic S-Works Evo is 9.499 euro.

 

Foto's

Reageer op dit artikel