nieuws

Oxford speed pedelec voldoet aan Belgische regels

Fietsen 12305

Oxford speed pedelec voldoet aan Belgische regels
Oxford speed pedelec montage. Beeld Van den Berghe NV

Van den Berghe NV kondigt voor modeljaar 2018 de speed pedelec aan die volledig in België is ontworpen, in de eigen fabriek geassembleerd en gecertifieerd. De Oxford speed pedelec is voorzien van een COC (Certificaat van overeenstemming), de waarborg dat de fiets in lijn is met de Europese technische voorschriften (L1e-B). De technische specificaties van de fiets voldoen hiermee aan de per 1 januari 2018 geldende Belgische wetgeving voor snelle e bikes.

De Oxford speed pedelec werd al in 2016 ontwikkeld. Deze completeert het aanbod elektrische Oxford fietsen. Want ook elektrische fietsen tot 25 km/h worden in Sint-Niklaas geproduceerd. Door de onzekerheid in verband met de wetgeving rond snelle e-fietsen nam het certifiëren van het voor Speed Pedelec’s specifieke productieproces flink meer tijd in beslag dan oorspronkelijk voorzien.

Oxford speed pedelec met claxon en nummerplaatverlichting

De Oxford speed pedelec 45 km/h is voorzien van het Bosch Performance Line Speed systeem en premium componenten van Busch&Müller, Magura en Schwalbe. Alle componenten zijn speciaal ontwikkeld en gecertifieerd voor speed pedelecs, een claxon en nummerplaatverlichting.

Belgisch marktleider

Van den Berghe NV te Sint-Niklaas zegt marktleider in België te zijn met een jaarproductie van ca. 35.000 fietsen, 16 mio euro omzet en 42 werknemers. Als familiale KMO zijn wij bijna 100 jaar (sinds 1925) actief in de fietsenbranche. Van den Berghe NV (www.oxfordbikes.be) is een productiebedrijf dat intern alle Oxford fietsen ontwerpt en de assemblage verzorgt met eigen werknemers. Het beschikt over een moderne poederlak afdeling en maken alle wielen zelf.

Foto's

Reageer op dit artikel