nieuws

Keola breidt dealernetwerk fors uit

Fietsen 2903

Keola breidt dealernetwerk fors uit
Keola verwacht de productiecapaciteit de komende maanden te vertienvoudigen door het openen van een nieuwe fabriek in Nederland. Foto Keola

Keola verwacht eind 2018 samen te werken met 400 dealers in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Dat zegt directeur Victor Weng van de Nederlandse e-bikefabrikant. Keola wil zijn dealernetwerk binnen én buiten de landsgrenzen de komende jaren fors uitbreiden. Tevens wordt de productiecapaciteit verhoogd.

Speciaal voor deze dealers introduceerden Keola en E-Wheels Studio met succes een nieuw premium e-bikemerk voor het midden- en hogere segment: VanDijck, e-bikes met een typisch Nederlands design.

Binnen 5 jaar mondiale speler

Dit is nog maar het begin. Weng en zijn team werken vanuit het hoofdkantoor in Amersfoort aan een nog grotere missie: binnen 5 jaar moet Keola uitgroeien tot een mondiale speler die de wereld gaat ver-e-biken. “We denken aan China, het Verenigd Koninkrijk, de VS, Australië en de rest van Europa. In China testen we momenteel een experience center, waar mensen het fietsen op een e-bike kunnen ervaren. Het begin is er!”, aldus Weng.

Productie vertienvoudigen

“Sterker nog, we verwachten onze productiecapaciteit de komende maanden te vertienvoudigen door het openen van een nieuwe fabriek in Nederland.” Met deze stap speelt Keola in op onder meer de turbulente marktontwikkelingen. Vooral door het lopende onderzoek van de Europese Commissie naar dumping vanuit China in relatie tot de kwaliteit en prijs van producten uit het Verre Oosten zijn fietsfabrikanten huiverig om in die regio orders te plaatsen. “Met de flinke uitbreiding van onze capaciteit geven wij grote en kleine aanbieders van e-bikes de mogelijkheid om binnen enkele maanden hun productie naast de deur in te vullen. Door hun productie te verplaatsen vanuit landen als China of voormalige Oostbloklanden naar West-Europa komt hun businessmodel veel dichter bij de markt te liggen.”

Hoogwaardige premiumproducten

De nieuwe e-bikefabriek op Nederlandse bodem biedt fietsleveranciers ook een praktische aansluiting op de design en R&D-faciliteiten van Keola. “Het maken van e-bikes is een specialistisch vak, waar veel knowhow van elektronica voor nodig is. Dankzij ons eigen e-bikeportfolio hebben wij die unieke kennis in huis. Bij ons werken diverse designers van topkwaliteit die hun sporen in de fietsmarkt ruimschoots hebben verdiend. Zij zijn gewend om hoogwaardige premiumproducten te vervaardigen en wij willen onze partners graag van die creativiteit en ervaring laten profiteren.”

Dealernetwerk VanDijck

Daarnaast heeft de Nederlandse fietsenfabrikant nu al de handen ineengeslagen met ruim 50 dealers in de Benelux die het exclusieve e-bikemerk VanDijck gaan voeren. En met goed bezochte dealershows in het hoofdkantoor van Keola en België zijn de vooruitzichten veelbelovend. De eerste vertegenwoordigers en dealers zijn aangesloten in Denemarken en Duitsland. Voor het einde van het jaar verwacht Keola-directeur Victor Weng het dealernetwerk uitgebreid te hebben naar 150 bedrijven, om in 2018 door te groeien naar 400 tot 500 dealers in de Benelux, Duitsland, Frankrijk en Denemarken.

Focus op vakhandel

“We timmeren hard aan de weg met focus op de vakhandel in het midden- en hogere segment”, vervolgt Weng. “Daar verwachten we een stevige groei. Ons kenmerk is dat we snel, flexibel en zeer productgericht zijn. Zo kunnen we nieuwe producten in korte tijd goed vermarkten. Maar misschien wel ons belangrijkste kenmerk is dat fietsen in ons hart zit. De wereld ver-e-biken en daarmee bijdragen aan een groener milieu en gezondere mensen; dat is onze intrinsieke motivatie.”

Innovatieve e-bikesystemen

De nieuwe VanDijck-modellen zijn nog voor het einde van dit jaar overal in de Benelux verkrijgbaar in de betere fietswinkels die zich aansloten als dealer. De e-bikes hebben een onmiskenbaar Hollands design. Alle motorensystemen van Keola zijn in de VanDijck-range vertegenwoordigd. Dat geldt ook voor de hoogwaardige, innovatieve systemen waarover de e-bikes van Keola beschikken, zoals het smart bikesysteem, automatisch schakelen en het beltdrivesysteem, waardoor kettingspannen nooit meer nodig is. Alle modellen worden afgemonteerd in de Keola-fabriek in Nederland.

Marketing VanDijck door E-Wheels Studio 

Keola produceert de VanDijck e-bikes, E-Wheels Studio voert dit nieuwe premium e-bike-label en presenteert de VanDijck-collectie. De E-Wheels Studio wordt gerund door Jeroen van Zanten en Frankie Pattyn. Beiden hebben jarenlange ervaring in de tweewielerbranche bij onder andere Veltec, SRAM, Batavus, Minerva en Merckx. Zij weten dus precies wat er op de dealervloer speelt. Jeroen en Frankie worden bijgestaan door een toegewijd state-of-the-art team met daarin onder andere Rob Beset, met meer dan dertig jaar ervaring bij onder meer Accell-group.

Online marketing support

Het exclusieve e-bikemerk VanDijck wordt inmiddels gevoerd door 50 dealers in de Benelux. Keola verwacht hier veel van.

Keola heeft haar dealers veel te bieden. Weng: “We zijn innovatief en onze producten zijn van een zeer hoog niveau. Ons team van ervaren en talentvolle fietsexperts en productdesigners werkt daar dagelijks aan. We ondersteunen onze dealers daarnaast met een uitstekende en snelle aftersalesservice. Bovendien bieden we goede onlinemarketingsupport. Ook heel belangrijk: we zijn ons zeer bewust van de bescherming van de marges van onze dealers.” Uiteindelijk gaat het erom dat de consument geniet van vele fijne kilometers op een kwalitatief hoogwaardige e-bike. “Wij willen de frisse wind in fietsenland zijn”, zegt Weng. “VanDijck is een mooi voorbeeld dat daarvoor gaat zorgen; een prachtig premium e-bikemerk onder de vlag van Keola.”

Reageer op dit artikel