nieuws

Erwin Nijboer organiseert fietsreizen naar Algarve

Fietsen

Op Euro Cycling XP was de introductie van een nieuwe naam op het gebied van fietsreizen: oud-wielrenner Erwin Nijboer is gestart met fietsbelevingen in Portugal. Na jarenlang in het profpeloton rondgereden te hebben, onder andere als meesterknecht van Indurain, wil Nijboer nu zijn ervaring en kennis delen tijdens fietsreizen in Albufeira.

Erwin Nijboer organiseert fietsreizen naar Algarve
Erwin Nijboer (rechts) met Miguel Indurain. Foto Erwin Nijboer Cycling

In dit gedeelte van Portugal vind je volgens Nijboer uitgestrekte zandstranden en schilderachtige vissersdorpjes: “Het heuvelachtige binnenland, met het indrukwekkende Monchique gebergte ligt vlak achter de kust. Met zijn groene heuvels en zijn rustige wegen is de Algarve bij uitstek geschikt om te fietsen en te genieten.”

Reizen op maat

Erwin Nijboer is een Tukker die tijdens zijn wielercarrière voornamelijk in Spaanse dienst reed. Hij was 12 seizoenen actief als profwielrenner met als bekendste kopman vijfvoudig Tour-winnaar Miguel Indurain, met wie hij nog steeds een goede band heeft. In oktober was de openingsweek van Erwin Nijboer Cycling met Miguel Indurain als deelnemer. In februari 2018 zullen de eerste fietsreizen van start gaan. “Een vriendengroep die naast het fietsen ook van het goede leven wil genieten of een club die fanatiek wil trainen, bij ons is alles mogelijk. Maar ook voor bedrijven is het een mooie gelegenheid om de teambuilding binnen het bedrijf te verhogen”, zo geeft Erwin Nijboer aan.

Reageer op dit artikel