nieuws

Elektrische waterstoffiets binnen twee minuten opgeladen

Fietsen 8755

Elektrische waterstoffiets binnen twee minuten opgeladen
De Alpha 2.0 waterstoffiets van Pragma Industries. Foto Pragma Industries

De elektrische waterstoffiets Alpha 2.0 van het Franse bedrijf Pragma Industries kan binnen twee minuten opgeladen worden. Het online magazine Want.nl besteedt aandacht aan de fiets, die alleen maar gevuld hoeft te worden met waterstof.

Volgens Want.nl is het Franse bedrijf Pragma Industries al meer dan tien jaar bezig met een ontwikkelen van waterstof brandstofcellen. Ze lijken binnenkort met de eerste commerciële fiets te komen waarin waterstof brandstofcellen gebruikt worden. Waterstof wordt ook gebruikt voor automotoren en er zijn al elektrische auto’s die lopen op waterstof en waterstof is misschien de toekomst van elektrische rijden.

Opgeladen binnen twee minuten

De elektrische waterstoffiets van Pragma Industries heeft de naam Alpha 2.0. Grootste voordeel van de fiets is dat er geen lange oplaadtijd van een paar uur nodig is. De fiets hoeft alleen maar aan een waterstof-vulstation.

Vulstation maakt waterstof van water en elektriciteit

Dat vullen gebeurt volgens Want.nl met een speciaal waterstof-vulstation. Deze maakt waterstof van water en elektriciteit, waarna de waterstof wordt opgeslagen en samengeperst. Daarna is het klaar om de waterstoftank van de bijzondere fiets weer bij te vullen. Alpha 2.0 levert verder altijd dezelfde prestaties onder alle omstandigheden.

Geen last van weersomstandigheden

Dat is een ander voordeel van de Alpha 2.0 ten opzichte van traditionele elektrische fietsen: de batterij heeft geen last van wisselende weersomstandigheden. De batterij van de Alpha 2.0. levert constante prestaties onder alle weersomstandigheden.

Actieradius elektrische waterstoffiets

Verder heeft de fiets ook met een behoorlijke actieradius. Met een volle ‘tank’ kan 100 km gefietst worden. De Alpha 2.0 ondersteunt de fietser tot 25 kilometer per uur. De fiets is uitgerust met een hoge kwaliteit H2 meetinstrument. Deze meet nauwkeurig hoeveel energie er nog over is, zodat de fietser niet voor verrassingen komt te staan met een batterij die eigenlijk toch leger was dan hij of zij had gedacht. Op de site van Pragma staat geen informatie over hoeveel de fiets kost en of hij al te koop is.

In 2013 schreven ook al over een waterstof-brandstofcel, toen gelanceerd door Cycleurope. 

Foto's

Reageer op dit artikel