nieuws

Eerste productie met nieuwe Continental-aandrijving

Fietsen 2132

Bij Cycle Union lopen vanaf vandaag in het Duitse Oldenburg de eerste elektrische fietsen met Continental-aandrijving van de productieband. De eerste serie die met het nieuwe 48V Revolution systeem wordt geproduceerd is van het merk e-bike manufaktur. In november worden de eerste dealerworkshops gehouden.

Eerste productie met nieuwe Continental-aandrijving
De eerste e-bikes met Continental-aandrijving rollen van de band. Foto Cycle Union

Continental toonde deze nieuwe aandrijving op de beurs Eurobike. e-bike manufaktur gaat als eerste merk in Duitsland elektrische fietsen met Continental-aandrijving op de markt brengen. Het merk is van Cycle Union GmbH, een familiebedrijf met hoofdvestiging in Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersachsen. Hier zijn zowel de bedrijfsleiding als de fietsproductie gevestigd. Het bedrijf is bekend van de fietsmerken e-bike manufaktur, vsf fahrradmanufaktur, Kreidler en Rabeneick. Daarnaast worden onder de merknaam Kreidler ook gemotoriseerde tweewielers aangeboden door Cycle Union.

Workshops voor dealers

Severine Lönne, bedrijfsleider bij Cycle Union over de productie met Continental-aandrijving: “We zijn erg trots dat de eerste fietsen van ons premium e-bike-segment al in november geproduceerd kunnen worden. Parallel hieraan gaan we workshops geven aan onze dealers. Hierdoor kunnen we vanaf eind november zowel de semi-geïntegreerde als de eerste volledig geïntegreerde fietsen bij onze dealers afleveren.”

Cursussen in november

Bij de eerste drie bijeenkomsten in november zullen de aandrijfspecialisten van Continental alle relevantie informatie over de nieuwe 48er Prime- en Revolution-systemen uiteenzetten. De cursussen vinden in Oldenburg (15-11) en Eschborn (21-11) plaats. De bijeenkomst in Hamburg (07-11) is reeds volgeboekt.

 

Reageer op dit artikel